policija imala pune ruke posla

Buran vikend: Čak trojici vozača oduzeti automobili, jednom nož, alkoholni rekorder uhvaćen u Peroju s 3.78 promila

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (PU istarska)

Ilustracija (PU istarska)


Trojici prometnih recidivista policija je ovog vikend oduzela automobile, a nadležni sud odredio im je kaznu zatvora.

Prometna je policija 20. rujna oko 20.20 sati u Peroju zaustavila automobil, slavonskobrodske registracijske oznake, kojim je u smjeru Barbarige upravljao 51-godišnjak. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 3.78 promila i to za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici uhitili su muškarca i privremeno mu oduzeli automobil, s obzirom da je već ranije pravomoćno kažnjavan za najteže prometne prekršaj.  Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud je 51-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20  dana.

Već idućeg dana, 21. rujna oko 23.50 sati, policijski službenici su u Mutilskoj ulici zaustavili automobil, karlovačke registracijske oznake, kojim je upravljao 39-godišnjak. Muškarac je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu, a obavljanim provjerama utvrđeno je kako upravlja vozilom dok su mu na snazi dvije zabrane upravljanja motornim vozilima. Policijski službenici su ga uhitili i privremeno mu oduzeli automobil, dok mu je nadležni sud radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana te mu je trajno oduzeo automobil.

Iste noći, 22. rujna oko 1 sat, policijski službenici su u Spinčićevoj ulici uočili automobil, pulske registracijske oznake, koji se nije zaustavio na znak obveznog zaustavljanja te su ga pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, no vozač je nastavio vožnju sve do Kochove ulice, gdje se naposljetku zaustavio. Odbio je testiranje na prisutnost droga, a obavljenim provjerama  utvrđeno je kako mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova. Također je policijskim službenicima predao nož dužine 18 centimetara.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nadležni sud muškarcu je izrekao novčanu kaznu od 990 eura i kaznu zatvora od 20 dana te mu je oduzeo trajno motocikl i nož. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter