Kaos na istarskim cestama

Pijani vozači se zabijali u sve i svašta, a jednom od njih se auto prevrnuo na krov

| Autor: Glas Istre
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


Na istarskom području dogodile su se prometne nesreće koje su izazvali vozači pod utjecajem alkohola, a koji su ne razmišljajući o svojoj i tuđoj sigurnosti sjeli za volan i time postali opasnost na cesti.

U petak, 20. rujna oko 20.35 sati, 50-godišnjak je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, kojem je važnost prometne dozvole istekla, pod utjecajem alkohola od 2.04 promila i dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja izvanrednom liječničkom pregledu. Vozač se kretao državnom cestom D-66 te je kod Loborike skrenuo u desno i prešao preko metalne ograde, nakon čega se zaustavio u raslinju.

Vozač i 48-godišnja suvozačica u nesreći su lakše ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena u pulskoj bolnici, a protiv vozača se pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istog dana oko 21.25 sati na Istarskom ipsilonu dogodila se prometna nesreća koju je također izazvao vozač pod utjecajem alkohola. Nesreća se dogodila kada je 25-godišnji njemački državljanin upravljao automobilom, njemačke registracijske oznake, iz smjera čvora Okreti prema čvoru Medaki. Dolaskom do dijela gdje se cesta zbog radova sužava, zbog neprilagođene brzine kretanja i vožnje pod utjecajem alkohola od 1.25 promila, udario je i oštetio veći broj razdvajajućih ograda i barijera. Vozač je nastavio vožnju s probušenim gumama te je oštetio još nekoliko barijera, nakon čega se zaustavio, s obzirom da vozilo više nije bilo u voznom stanju. Iza njega se kretao automobil, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnjak, a koji nije uspio izbjeći oštećene razdvajajuće ograde te je na vozilu nastala materijalna šteta.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njemačkog državljanina pokreće se prekršajni postupak te mu je određen smještaj u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Još jedna nesreća koju je izazvao 23-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1.26 promila dogodila se jučer oko 4.15 sati, također na državnoj cesti D-66, ali na labinskom području. Nesreća se dogodila kada se 23-godišnjak nije kretao sredinom prometne trake, već je prešao u desnu stranu i udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov i vratilo na kolnik.

Protiv vozača se pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter