ispitana osumnjičena za požar vozila

FOTO / Određen pritvor osumnjičenici za podmetanje požara u Rovinju

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio: Sasa Miljevic/Pixsell)

(Snimio: Sasa Miljevic/Pixsell)


Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli je provelo dokaznu radnju ispitivanja osumnjičene državljanke Bosne i Hercegovine (1985.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona. Sumnja se da je dotična podmetnula požar na automobilu i motociklu u vlasništvu načelnika rovinjske policijske postaje.

Kako DORH navodi u priopćenju, postoji osnovana sumnja da je 39-godišnja osumnjičenica u noći 25. kolovoza 2024., u Rovinju, zapaljivom tekućinom i plamenom izazvala požar osobnog automobila koji se potom, osnovano se sumnja, proširio i na motocikl te drugi osobni automobil, a daljnje širenje požara spriječeno je intervencijom vatrogasaca.

(Snimio: Sasa Miljevic/Pixsell)(Snimio: Sasa Miljevic/Pixsell)

(Snimio: Srecko Niketic/Pixsell)(Snimio: Srecko Niketic/Pixsell)

DORH ističe i da je Županijski sud u Puli prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 27. kolovoza 2024., rješenjem odredio istražni zatvor protiv 39-godišnje osumnjičenice zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter