traga se za počiniteljem

Prevara u Rovinju: Mislio da dogovara kredit, uplatio "garanciju" i ostao bez svega

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto PU istarska)

Ilustracija (Foto PU istarska)


Rovinjska policija utvrđuje okolnosti prijevare, u kojoj je 54-godišnjak oštećen za više tisuća eura.

Naime, u rujnu prošle godine, 54-godišnjaka je nepoznati muškarac, s kojim je prethodno dogovorio kredit, nagovorio da u cilju dobivanja tog kredita, uplati novčana sredstva. Stoga je 54-godišnjak podigao online kredit od više tisuća kuna kao garanciju za dobivanje dogovorenog kredita i novac je prebacio na račun nepoznate osobe.

Nakon toga je je još jednom, u travnju ove godine, ponovno uplatio novac sa svog računa na račun druge osobe, a sve kako bi realizirao ranije dogovoreni kredit.

Navedene brze pozajmice i krediti koji se oglašavaju naizgled mogu biti privlačni, pogotovo osobama koje su u financijskim problemima ili ne mogu podići kredit u ovlaštenim bankarskim institucijama, no korištenjem takvim usluga građani se vrlo brzo mogu naći u još većim problemima.

Mogu postati žrtve prijevare pa se tako može dogoditi da osobe od kojih traže pozajmicu od njih traže prvo uplatu određenog novčanog iznosa za administrativne troškove, a nakon uplate, počinitelji pronalaze razne izlike ne bi li odgodili isplatu pozajmice. Isto tako, građani mogu postati i žrtve protupravne naplate pa tako počinitelji od njih mogu silom ili prijetnjom tražiti naplatu novca koji im je posuđen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter