doveli ga u zabludu

Muškarac dva puta nasjeo na prevaru: Kripto "stručnjaci" od Istrijana "izmuzli" više tisuća eura

| Autor: Glas Istre
(Foto PU istarska)

(Foto PU istarska)


Istarska policija istražuje slučaj prijevare prilikom trgovine dionicama odnosno kriptovalutama.

Naime, 67-godišnjak je prijavio kako su ga tijekom 2020. godine kontaktirale nepoznate osobe i dovele u zabludu obećavši mu zaradu ulaganjem u dionice putem platforme kojom prilikom je izvršio uplate u ukupnom iznosu od više tisuća eura, a kad je želio podići uložena sredstva, navodni agenti mu se nisu više javljali.

Tijekom svibnja 2023. nepoznate osobe su ga ponovo kontaktirale i predstavile se kao predstavnici tvrtke te ga doveli u zabludu da će mu putem kripto mjenjačnice izvršiti prijenos novčanih sredstava koje je prethodno ostvario ulaganjem u dionice putem platforme, za što im je muškarac u više navrata uplatio ukupno više tisuća eura na svoj korisnički račun u kripto mjenjačnici te im je omogućio pristup vlastitom korisničkom računu kripto mjenjačnice kako bi "stručnjaci" u njegovo ime vršili ulaganja.

Nakon što su ga kontaktirale osobe koje su se predstavile kao predstavnici financijske institucije i tražile ga uplatu 10% ostvarene dobiti u ime naknade za transfer i naknadu za zalog, muškarac je shvatio da je prevaren za više tisuća eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter