Policija

Bivšem HDZ-ovom županu Dekaniću utvrđena koncentracija alkohola u krvi. Uzeli mu vozačku

| Autor: Portal Novi list, Hina
(Snimila Dubravka Petric / Pixsell)

(Snimila Dubravka Petric / Pixsell)


U trenutku prometne nesreće 19. lipnja na vinkovačkoj obilaznici, koncentracija alkohola u krvi bivšeg župana Damira Dekanića iznosila je najmanje 0,86 g/kg, a u krvi 29-godišnjaka, također sudionika nesreće, najmanje 2,13 g/kg, izvijestila je u četvrtak vukovarsko-srijemska policija.

Iz policije navode da je temeljem činjenica o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđenih očevidom prometne nesreće te pristiglih rezultata analize krvi i urina, Dekaniću uručen obavezni prekršajni nalog i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana, dok je 29-godišnjaku zabranjena vožnja na tri mjeseca.

Prometna nesreća koju je, po navodima policije izazvao Damir Dekanić i u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno i nastala je materijalna šteta, dogodila se 19. lipnja u večernjim satima na južnoj vinkovačkoj obilaznici kojom je Dekanić vozio automobil u smjeru Jarmine.

Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila “peugeot” vinkovačke registracije koji je ispred njega vozio 29-godišnjak. On je u to vrijeme u krvi imao 2,12 ‘promila’ alkohola i nije bio vezan sigurnosnim pojasom.
Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te je udario u stražnji dio “citroena“ kojeg je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, čiji je automobil udario u stražnji dio “opela”, također vinkovačke registracije, kojeg je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć im je pružena u vinkovačkoj bolnici.
Nakon što je prouzročio prometnu nesreću Dekanić je sutradan podnio ostavku na dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije na kojem ga do lokalnih izbora s ovlastima župana mijenja njegov zamjenik, Franjo Orešković.Prije dvije godine Dekanić je izazvao prometnu nesreću u Cerni nakon čega je završio i u istražnom zatvoru. Radi te nesreće je Dekanić optužen za zlouporabu položaja i ovlasti jer je pokušao preko policajaca na terenu zataškati slučaj.Prije toga je sudjelovao i u prometnoj nesreći kada je automobilom udario u vozilo u kojem su se vozile časne sestre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater