lakše ozlijeđeni

U Rapcu i Puli vozili romobil pod utjecajem alkohola i skrivili prometne nesreće

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio: Igor Soban/Pixsell)

Ilustracija (Snimio: Igor Soban/Pixsell)


Policija je jučer na području Istre evidentirala dvije prometne nesreće koje su izazvali vozači romobila, kršeći prometne propise.

Prva nesreća dogodila se oko 7.30 sati u Rapcu, kada je 65-godišnji njemački državljanin upravljao električnim romobilom kolnikom, a ne nogostupom kojim bi se trebao kretati te je na nizbrdici, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad romobilom i prešao ravno preko raskrižja, nakon čega je udario u zaštitnu ogradu. Vozač nije imao kacigu na glavi te je bio pod utjecajem alkohola od 0.84 promila.

Druga nesreća dogodila se oko 17 sati u Ulici Starih statuta u Puli, kada je 33-godišnji državljanin Srbije upravljao romobilom kolnikom i pod utjecajem alkohola od 1.74 promila. Dolaskom do kružnog toka, izgubio je nadzor nad romobilom, nastavio vožnju rano i udario u rubnik središnjeg otoka u kružnom toku. Ni ovaj vozač nije imao zaštitnu kacigu na glavi.

Oba muškarca su u nesrećama lakše ozlijeđena te se protiv njih pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava istarska podsjeća vozače električnih romobila da su se dužni kretati biciklističkom stazom, a u slučajevima kada biciklistička staza ne postoji, tada se trebaju kretati nogostupom, odnosno površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa. Vozači romobila prilikom kretanja na nogostupu i pješačkim zonama, moraju voditi računa o sigurnosti pješaka, smanjiti brzinu kretanja prilikom nailaska na pješake te zvučnim znakom koji je obavezan uređaj na romobilu, prethodno upozoriti pješake na svoj nailazak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter