nije prvi incident

Nakon pet dana potrage: Priveden muškarac koji je pretukao ženu i ubio psa

| Autor: Glas Istre
(Foto PU splitsko-dalmatinska)

(Foto PU splitsko-dalmatinska)


Nakon pet dana potrage policija je uhitila 59-godišnjeg Davora Firića iz Klisa, koji je, sumnja se, pretukao ženu i ubio psa. Podsjetimo, policija je u utorak u 23:50 zaprimila dojavu o nasilju u obitelji. Policajci su odmah izišli na mjesto događaja te ispred obiteljske kuće zatekli žensku osobu s vidljivim ozljedama, prenosi Index.

Potom su ušli u kuću u pokušaju da pronađu nasilnika. Njega nije bilo, no u kući su uočili mrtvog psa.  

Policajcima je odmah postalo jasno da je Firić pobjegao pa je pokrenuta potraga za njim. 

"Obavještavamo vas da je muškarac, koji se dovodi u svezu s događajem od dana 30. siječnja 2024. godine, a u kojem događaju je ženska osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu, pod nadzorom policije, te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje", priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Policajcima je odmah postalo jasno da je Firić pobjegao pa je pokrenuta potraga za njim. 

Kako je pisao Dalmatinski portal, Firiću ovo nije prvi incident ovakvog tipa. Prije sedam godina na igralištu je izudarao suprugu, a potom se s maloljetnom kćeri zatvorio u kuću i prijetio da će ubiti sebe i nju. Imao je uz sebe i automatsku pušku. 

Tada su podignute i interventna i specijalna policija, a pregovori s Firićem potrajali su pet sati.

Kako doznaje isti portal, jučer je 59-godišnji Davor Firić u nekoliko navrata najavljivao svoju predaju, no to se ipak nije dogodilo pa su u policiji zaključili da ih zavlači i kupuje vrijeme.

Sinoć je raspisana tjeralica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost bjegunca, za njim su tragale sve raspoložive snage.

Firić je, kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, sinoć bio u provodu u Dugopolju i posvađao se s partnericom po povratku kući. Ženi je slomio nos i nanio joj teške ozljede oka, a slomljen joj je i skočni zglob.

I sinovi Davora Firića jako su dobro poznati policiji i sudovima. Sandro Firić nedavno je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Branka Mijatovića. Prema optužnici, Firić mlađi ga je 2021. upucao u automobilu nakon prepirke oko navodnog novčanog duga. Potom je Mijatovića prostrijeljene glave izbacio iz automobila i ostavio da leži na staroj kliškoj cesti.

Drugi sin Ante Firić bio je član "splitske ekspedicije" tijekom nereda na Partizanovom stadionu u Beogradu, gdje je ekipa iz Hrvatske sudjelovala u velikoj tučnjavi između frakcija Partizanovih navijača Grobara na samom stadionu. Poginuo je prije pet godina pretrčavajući autocestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter