strašno

U eksploziji pokraj Zagreba poginule dvije osobe, poznati detalji

| Autor: Glas Istre
(Snimio Slavko Midzor/Pixsell)

(Snimio Slavko Midzor/Pixsell)


Smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen. Slijedi očevid i daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja, prenosi N1.

Kako neslužbeno doznaje naša Ivana Tomić, jedna osoba je aktivirala bombu. Policija je i dalje na terenu i pokušavaju utvrditi detalje. “U Domu je bilo pet štićenika, policija je dvoje njih preselila na drugo mjesto. Očevid traje tako da ćemo teško danas saznati sve okolnosti nesreće.

"Bilo je za ručkom, nešto je strašno puknulo, pogledam van, nema ništa. Kad sam kasnije izašao na terasu vidio sam policiju i shvatio danje nešto strašno bilo”, rekao nam je jedan od susjeda koji nije znao da se tu nalazi Dom za starije. “Tu je bilo mislim četiri starije osobe, ne znam je li sve bilo prijavljeno”, dodao je.

Nesreća se dogodila u podrumu, a ni gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian nije znao da se u toj kući pružaju udomiteljske usluge. Rekao je da površno pozna ove vlasnike i da se oni bave klesarstvom čemu svjedoči i tabla ispred kuće, dok nikakve oznake udomiteljskog objekta nema.

“Puno je novih doseljenika i teško ih je sve znati. Grad ima 22 tisuće stanovnika i ne znam da je ovdje obitelj koja pruža udomiteljske usluge. To nije posao gradonačelnika”, rekao nam je.

Kako su nam kasnije potvrdili iz Ministarstva socijale, objekt ima dozvolu za smještaj starijih osoba i udomiteljske usluge.

Zapovjednik vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar potvrdio je Hini kako su poginuli muškarac i žena, a još jedan muškarac je teško ozlijeđen i prevezen je u bolnicu.

Vatrogasci su na poziv izašli na teren u Zagrebačkoj ulici 60 gdje su utvrdili da nije bilo požara nego da je riječ o eksploziji, kazao je Remenar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter