TRAGIČAN KRAJ

Ministarstvo se oglasilo o pronalasku tijela talijanskog državljanina koji je nestao u novigradskom akvatoriju

| Autor: Glas Istre
(Snimio Sergej Drechsler / Novi list)

(Snimio Sergej Drechsler / Novi list)


Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i službeno je potvrđeno da je pronađen nestali 71-godišnji Talijan, koji je u petak, neposredno prije jakog nevremena, pao s jedrilice u more u novigradskom akvatoriju.

- Informacija o pronalasku tijela nestalog državljanina Republike Italije, za kojim se od 21. srpnja u istarskom akvatoriju provodila intenzivna koordinirana akcija traganja, u MRCC Rijeka zaprimljena je jučer, 22. srpnja u 17.28 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC112 Pazin, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Pula i Postaja pomorske i aerodromske policije Pula, kao i nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe.

Po nalogu Lučke kapetanije Pula iz MRCC Rijeka prema Obalnoj radio postaji ORP Rijeka-radio upućena je obustava daljnjeg emitiranje PAN-PAN poruke hitnosti, za sve sudionike u pomorskom prometu tim dijelom Jadrana, o čemu su obaviješteni i kolege u MRCC Roma, Republika Italija, navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako smo već pisali, mrtvozornik je pregledom tijela utvrdio da je uzrok smrti utapanje, a nadležno odvjetništvo je naredilo obdukciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter