SLUČAJ MANDRAČ

Jedna od prijetnji iz odmazde: "Starog ću ti izrepetirati, pa tebe, pa mamu..."

| Autor: Marica KOŠTA
Parkiralište na Mandraču (Arhiva)

Parkiralište na Mandraču (Arhiva)


Policijska uprava istarska jučer se oglasila o slučaju 16-godišnjaka iz Pule koji se, prema njihovim izvidima, ozlijedio na Mandraču tijekom vožnje biciklom.

Taj slučaj je cijeli protekli tjedan uznemiravao i zaokupljao pažnju građana, te na društvenim mrežama potaknuo niz rasprava, optužbi o zataškavanju, pa i poziva na uzimanje pravde u vlastite ruke.

Iz rasprava i nagađanja o okolnostima ozljeđivanja 16-godišnjaka proizašle su i kaznene prijave, njih čak pet za prijetnje. Naime, još pet osoba prijavilo je da im se prijetilo u cilju odmazde.

Tako neslužbeno saznajemo sadržaj jedne od prijetnji, koja zvuči zastrašujuće:

"Starog ću ti izrepetirati pa tebe pa mamu i sve što imaš u kući i onda ću vas izvaditi vani i kotrljat ću vas niz onu nizbrdicu od Velog Vrha".

Policija, podsjetimo, tvrdi da dosadašnjim izvidima - obavljenim očevidom, pregledom dostupnih videosnimaka s različitih lokacija u gradu i obavljenim razgovorima - nije utvrđeno da su ozljede mladiću nastale kao posljedica kaznenog djela.

Također, s obzirom da se ih se na društvenim mrežama prozivalo za zataškavanje, iz PU istarske naglasili su da zbog zakonskih propisa, s obzirom na to da je riječ o događaju u koji su uključeni maloljetnici, nisu mogli javno iznositi sve informacije o tome koje se sve radnje poduzimaju. To je, dodaju, " u javnom prostoru iskorišteno za plasiranje priče da policijski službenici ne rade profesionalno svoj posao ili da žele nešto zataškati."

- Upravo suprotno, iz dokumentacije koja će biti dostavljena nadležnom držanom odvjetništvu jasno se vidi opseg, temeljitost, pravilnost i zakonitost policijskog postupka, a interes i dužnost policije je utvrditi sve okolnosti i činjenice i to dinamikom koja ne ugrožava kvalitetu radnji koje se poduzimaju, navode iz Policijske uprave istarske te apeliraju na objektivnost u izvješćivanju javnosti u sličnim događajima, pogotovo kada su uključene maloljetne osobe.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter