"Moja ulica, moja ekipa 2023"

Drugi nositelj Plavi put prošao u drugo kolo

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: Futsal Pula)

(Foto: Futsal Pula)


Sedmi natjecateljski dan na 34. izdanju pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2023" otvorio je susret u kojem se bilo kakva neizvjesnost rasplinula jako brzo nakon što se prvi put začula sirena sa zapisničkog stola. Hakleri okupljeni pod imenom CB Istranka poli Dončića odmah su preuzeli konce igre u svoje noge, stisnuli ekipu Kraljeva Sutjeska na njenu polovicu terena i počeli plesti mrežu oko protivničkog gola. Pritisak je urodio plodom u 10. minuti, kad je vodeći pogodak postigao Adrian Agaj, potom je u nastavku pobjedu s dva gola potvrdio Dragan Mihalić, da bi u pretposljednjoj minuti poker zaokružio Adrian Beriša.

Zažutilo se potom svima pred očima, ali ne zbog žutih kartona, nego zato jer su u sljedećoj utakmici na parket istrčale dvije ekipe koje preferiraju žutu boju dresova. Riješili su taj problem organizatori modnim dodatkom u vidu crvenih markera za igrače Excela, dok je DVD Sutivanac ostao žuti i potom se rezultatski odlijepio na pogon dvostrukog strijelca Luke Ivančića. Nepunu minutu nakon njegovog drugog pogotka, Dalibor Križanac je povisio na 3:0, a onda je Excel odlučio baciti sve karte u napad i s golmanom-igračem pokušati se vratiti iz naizgled izgubljene pozicije. Dodatnu draž dala je činjenica kako su i jedni i drugi ušli u probleme s prekršajima te im je prijetio peti koji za sobom povlači deseterac. Tu je deblji kraj izvukao Excel, koji je uspio smanjiti zaostatak preko Matije Milohanovića, da bi Alen Damijanić s deset metara "vatrogascima" vratio tri pogotka prednosti. Premalo je potom preostalo vremena, dovoljno tek za još jedan bljesak Milohanovića koji je postavio konačnih 4:2.

(Foto: Futsal Pula)(Foto: Futsal Pula)

Uslijedila je potom poslastica dana u kojoj je slavio pazinski Plavi put, drugi nositelj "Ulice" koji je na tri posljednja izdanja pulskog turnira osvojio jedno drugo i dva treća mjesta. Lišeni pomoći Lepinjice i Ivetića, koji ove godine brane boje HMRM-a, lanjski finalisti su opasno živjeli u dvoboju sa Santosom, ali znali su naplatiti sve promašaje svojih protivnika i izvući vizu za drugo kolo. Rezultat se promijenio već nakon 90 sekundi kad se David Dujanić, najbolji igrač lanjskog turnira, u pravo vrijeme našao na pravom mjestu i kratko odbijenu loptu od strane vratara Kamenčića pospremio u mrežu.

Uzvratio je Barišić pogođenom vratnicom u šestoj minuti, isti igrač je 20 minuta kasnije uzdrmao i gredu, da bi već u narednoj minuti stigla kazna za propušteno te je brzu kontru Plavog puta pogotkom za 2:0 okrunio Nikola Ivetac. To je bio tek uvod u uzbudljivu završnicu, koju su Pazinjani dočekali opterečeni prekršajima i Santos je dobio udarac s deset metara iz kojeg je Simeunović umjesto mreže, umalo pogodio semafor. Došao je potom red i na Peršića da pogodi okvir gola, da bi 55 sekundi prije kraja susreta hakleri Santosa dobili i penal o kojem bi se dalo raspravljati. No, tih tri metra što su se primakli protivničkom golu nije im puno pomoglo, jer je Peršić poslao loptu pored gola i ostalo je 2:0.

Uslijedio je susret koji je donio popriličan pad u kvaliteti igre, a u njemu je manje lošija bila ekipa MNE MP Nekretnine Manjadvorci koja je s 4:1 svladala Vučnu službu Žufić. Po jednom su se za pobjednike u strijelce upisali Antonio Čapalija, Luka Travičić, Alen Damijanić i Dalibor Pliško, dok im je mrežu zatresao Karlo Brnac.

Dan je zaključio dvoboj u kojem je Iskra Medical u gledalište poslala Limpress. Sve je dileme razriješio Elvis Trešnjić, koji je u prvoj i posljednjoj minuti prvog poluvremena zatresao protivničku mrežu, 36 sekundi prije kraja Ivan Marinović je smanjio zaostatak, da bi četiri sekunde prije kraja Karlo Mardešić postavio konačnih 3:1.

Petak 15. prosinca: Konoba Danijela - Bolero klinci (19), MNE Gumeno CB Bolero - Kašćerga (19.40), Pizzeria Peroj - MNE Bjei (20.20), MNE Valdebek Goat nekretnine - Šišan (21), Matadori - Wibit Istra (21.40).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter