"Moja ulica, moja ekipa 2023"

Al Fondaco slavio u vodnjansko-marčanskom dvoboju

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: Futsal Pula)

(Foto: Futsal Pula)


Frcale su iskre na utakmici kojom je otvoren šesti natjecateljski dan na 34. izdanju pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2023". Snage su odmjerile Elektroinstalaterska radnja Ružić&Daman i Holiday Taxi, a ovi potonji su brzo ušli u probleme s akumuliranim prekršajima i već u 11. minuti Riječani su dobili prvi deseterac. U pogodak ga je pretvorio Matija Brdar, a činjenica da su ušli u bonus nije promijenila način igre "taksista" te je dvije minute kasnije Brdar dobio priliku za reprizu, no poslao je loptu pored gola. U 14. minuti imali su riječki hakleri i treći deseterac kojeg je odlučio izvesti Dukađin te je izmamio odličnu intervenciju protivničkog vratara. Tu još nije bio kraj uzbuđenjima u završnici prvog poluvremena, jer se u 15. minuti Brdar iskupio za nerealizirani deseterac svojim drugim pogotkom, da bi čim se krenulo s centra, Faik Aliu dvije sekunde prije isteka vremena provukao loptu kroz noge čuvara mreže i smanjio zaostatak svoje ekipe.

I u nastavku susreta igralo se "u kost" te je takav pristup doveo do gužve na terenu u 21. minuti, koja je riješena s dva crvena kartona, po jednim na svakoj strani. Kad su se strasti smirile, nastavilo se "četiri na četiri" te su Riječani izborili slobodni udarac iz kojeg je Brdar neobranjivo smjestio loptu u same rašlje. Pet minuta kasnije Franko Bosančić je povisio na 4:1, da bi u zadnjoj minuti Riječani dobili još jedan deseterac, četvrti na ovom susretu, no Brdar još jednom nije bio precizan i tako je propustio priliku da se poravna s Ivetićem i Šćirom, dvojcem koji je u prvoj utakmici četiri puta zatresao protivničku mrežu.

Prolaz u drugo kolo izborila je i Santa Domenica, koja je s 4:2 svladala Vina Marčeta. Za 2:0 dvaput je precizan bio Elvedin Mulavdić, početkom prvog i početkom drugog poluvremena, u samo dvije minute rezultatsku su ravnotežu vratili Mitja Kanjir i Dean Stojanović te se s tih 2:2 ušlo u samu završnicu, a onda su Laris Karić i Anton Bilić potvrdili pobjedu Santa Domenice.

(Foto: Futsal Pula)(Foto: Futsal Pula)

Uslijedio je susret u kojem je ekipa Ča nam delaju opravdala svoje ime, a "krivci" za to bili su mladi Žminjci, okupljeni pod imenom The Bar Žminj. Nazirala se i najuvjerljivija pobjeda u dosadašnjem tijeku turnira, jer su žminjski hakleri već u 19. minuti vodili s 5:0, ali od toga ipak nije bilo ništa jer je do kraja susreta samo jedna lopta završila u mreži, i to u njihovoj. Po dva su pogotka upisali Sandi Burić i Toni Jelinić, jednog je pridodao David Bariša, dok je počasni za Ča nam delaju potpisao Luka Regić.

Natjecateljski dan zaključio je vodnjansko-marčanski dvoboj u kojem su snagu odmjerili CB Al Fondaco i NK Marčana. U prvom poluvremenu mreže su mirovale prvenstveno zaslugom Roka Ljevara, koji u najboljoj maniri Ilije Sivonjića nije uspio s manje od pola metra ugurati loptu u nebranjenu mrežu. Došao je taj promašaj na naplatu u prvoj minuti nastavka, kad je Luka Birkić "iščeprkao" jednu loptu i doveo Marčance u vodstvo. Dolazak u rezultatski zaostatak bio je signal za Vodnjance da krenu u totalnu ofenzivu i taj pritisak je urodio plodom tri minute prije kraja, kad je stvari na početak vratio Josip Marković. Bila je to naznaka potpunog preokreta kojeg je 49 sekundi prije kraja dovršio Ivan Macan, okrunivši brzu vodnjansku kontru pogotkom za konačnih 2:1.

Četvrtak 14. prosinca: CB Istranka poli Dončića - Kraljeva Sutjeska (19), DVD Sutivanac - Excel (19.40), Plavi put Pazin - CB Sport Caffe "SFC" (20.20), MNE MP Nekretnine Manjadvorci - Vučna služba Žufić (21), MNK Limpress - Iskra Medical (21.40).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter