Nedjelja donijela nove četvrtfinaliste na "Mini ulici"

"Pokeri" Josipa Jelinića i Erika Osmanovića

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: Futsal Pula)

(Foto: Futsal Pula)


Okončan je drugi natjecateljski dan na Mini ulici, pozivnom malonogometnom turniru za mlade igrače, članove klubova s područja Istarske županije. Na njemu smo dobili nova dva putnika u četvrtfinale u obje dobne kategorije, U-11 i U-15. U mlađem uzrastu svoj su ostanak u turniru izborili Rovinj i Istra 1961, dok je u starijem to pošlo za nogom igračima Velog Vrha i Vodnjana.

Rovinj i Istra 1961

U uzrastu U-11, aktivne su bile ekipe u grupama D i G, a vize za četvrtfinale su »čekirali« Rovinj i Istra 1961. Mladi Rovinježi su u prvom susretu svladali Medulin 1921 zahvaljujući golovima koje su postigli Lukas Macan i Adrian Matošević, nakon čega su prvo mjesto u grupi D potvrdili pobjedom nad Funtanom. Nije u tom ogledu krenulo sve po njihovim željama, jer je Funtanjane u vodstvo doveo Adin Hadžipašić, no potom su preokret režirali Lukas Macan i Rejan Mujkić. Uslijedio je dvoboj za prestiž u kojem je Medulin 1921 brzo izgradio visoku prednost preko Matije Kolarića, Rafaela Ukotića i Filipa Solde, nakon čega je Lukas Kazalac postigao počasni pogodak i ublažio poraz Funtane.

Susrete u grupi G otvorio je onaj u kojem je u gradskom dvoboju lanjski finalist, Istra 1961, svladala Veli Vrh. Pitanje pobjednika riješili su Kevin Ibrahimović s dva i Nikola Đurkić s jednim pogotkom, nakon čega su mali »zeleno-žuti« poslali i jednu loptu u vlastitu mrežu za konačnih 3:1. Velovršani su potom odmjerili snagu s Rudarom i poveli preko Dominika Zanghirelle, da bi konačnih 1:1 postavio Matej Krajcar. Uslijedio je ogled vrijedan prvog mjesta u kojem je Labinjane u vodstvo doveo Stefan Belušić, a onda su u samoj završnici preokret Istre 1961 potpisali Andi Salkić i David Bendra.

U uzrastu U-15 na rasporedu su bile utakmice u grupama A i D, a prolazak u nokaut fazu izborili su Veli Vrh i Vodnjan. Velovršani su na otvaranju svladali Ližnjan golovima Kristiana Opassicha i Saida Avdija, da bi potom u drugom susretu protiv Funtane došli u rezultatski zaostatak, u koji ih je doveo Mateo Šemanović, ali to ih nije previše smelo i s tri su pogotka prebacili vodu na svoj mlin. Njih su postigli Kristain Opassich, Jakov Gluhačić i David Roce te tako potvrdili prvo mjesto u grupi A. Drugo su osvojili Funtanjani, koji su u pravom vatrometu pogodaka svladali Ližnjance. Ližnjan je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist s 3:1 uz hat-trick Martina Frankovića, nakon čega je uslijedio veliki preokret u nastavku susreta i Funtana je na kraju slavila s 5:3. »Poker« pogodaka postigao je Josip Jelinić, a jednog je pridodao Anis Džafić.

Funtana i Vodnjan

U grupi D pulska Istra i Vodnjan su lagano preskočili prepreku zvanu Muntić. Puljani su slavili s 15:0, a Vodnjanci s 10:1 te je njihov međusobni dvoboj odlučivao o prvom mjestu. On je protekao u znaku Erika Osmanovića, autora još jednog »pokera« kojeg je ugradio u 4:2 pobjedu Vodnjana nad Istrom, za koju su precizni bili David Stojković i Erik Zorica. Kako je Osmanović bio raspucan i protiv Muntića, kojem je triput zatresao mrežu, sa sedam je postignutih pogodaka izbio na čelo ljestvice strijelaca.

U-11

Grupa D, rezultati: Medulin 1921 - Rovinj 0:2 (Macan, Matošević), Rovinj - Funtana 2:1 (Macan, Mujkić/ Hadžipašić), Funtana - Medulin 1921 1:3 (Kazalac/ Kolarić, Ukotić, Soldo). Poredak: Rovinj 6, Medulin 1921 3, Funtana 0 bodova. Grupa G, rezultati: Istra 1961 - Veli Vrh 3:1 (Ibrahimović 2, Đurkić), Veli Vrh - Rudar 1:1 (Zanghirella/ Krajcar), Rudar - Istra 1961 1:2 (Belušić/ Salkić, Bandra). Poredak: Istra 1961 6, Rudar 1, Veli Vrh 1 bod.

U-15

Grupa A, rezultati: Ližnjan - Veli Vrh 0:2 (Opassich, Avdi), Veli Vrh - Funtana 3:1 (Opassich, Gluhačić, Roce/ Šemanović), Funtana - Ližnjan 5:3 (Jelinić 4, Džafić/ Franković 3). Poredak: Veli Vrh 6, Funtana 3, Ližnjan 0 bodova. Grupa D, rezultati: Istra Pula - Muntić 15:0 (Gušani 5, Zorica 3, Daić 2, Malanović 2, Stojković, Fetenaj, Zenzerović), Muntić - Vodnjan 1:10 (Smiljčić/ Osmanović 3, Dvoršak 3, Banco 2, Prnjavorac, Tolić-Šimičević), Vodnjan - Istra Pula 4:2 (Osmanović 4/ Stojković, Zorica). Poredak: Vodnjan 6, Istra Pula 3, Muntić 0 bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter