"Moja ulica, moja ekipa 2023"

Prvi i treći nositelji uz dosta muke prošli u drugo kolo

| Autor: Ivica Cerovac
I DALJE BRANE NASLOV - Domino Maling (Snimio Ivica Cerovac)

I DALJE BRANE NASLOV - Domino Maling (Snimio Ivica Cerovac)


Trećeg natjecateljskog dana na 34. izdanju pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2023" zaključeno je pretkolo, barem što se tiče seniora, a na djelu smo mogli vidjeti i prvog nositelja Domino Maling, pobjednika iz 2021. i 2022. godine. Opasno su živjeli branitelji naslova u ogledu s juniorima Vita Leve Elektrometala, 100 sekundi prije kraja uspjeli poravnati i potom nakon ruleta sedmeraca izboriti drugo kolo.

Istrčali su "malingovci" bez petorice igrača iz pobjedničke ekipe, članova Futsal Pule, koji su se u "civilu" poslagali po klupi i iza nje, bodrili ostatak i dalje respektabilne družine te žalili što ne mogu skupa s njima biti na terenu. Dodatnu sol na ranu utrljao im je već u trećoj minuti Noa Kodrnja, koji je svladao Dina Crljenicu, najboljeg vratara na dvije posljednje "Ulice" i doveo u vodstvo juniore Vita Leve. Uslijedila je prava ofenziva na gol mladih Porečana koji su uspješno odolijevali svim izazovima što su pred njih bili postavljeni, a sve ono što ne bi uspjeli zaustaviti njegovi suigrači, neutralizirao je raspoloženi vratar Mihael Malinarić. Upravo se on pokazao ključnom figurom u sam smiraj prvog poluvremena, kad je Vita Leva napravila peti akumulirani prekršaj koji je sa sobom povukao desetarac, no Malinarić je 42 sekunde prije odlaska u svlačionice uspio zaustaviti pokušaj Edija Ljubasa.

Viktorija "malingovaca" nastavila se i u drugom poluvremenu, ali Malinarić je i dalje radio čuda na golu, a sekunde su curile, prebrzo za Puljane, a presporo za njihove protivnike. Činilo se da će Porečani izdržati, ali 100 sekundi prije kraja Ljubas je uspio pronaći put do mreže Vita Leve i tako se iskupiti za nerealizirani deseterac. Ostalo je tih 1:1 do isteka regularnih 30 minuta i prešlo se na izvođenje sedmeraca, a tu je stvari u svoje ruke i noge uzeo Crljenica. Radovčić i Vranješ nisu ga uspjeli nadmudriti, dok su Kontošić i Ljubas bili precizni te su se branitelji naslova kroz iglene uši provukli u drugu kolo.

I treći nositelj opasno je živio u svom prvom nastupu. MNE Veruda, osvajač "Ulice" 2019. godine, mučio se u ogledu s C.I. Valle, ali svaki put kad su Baljani zaprijetili te stizali do poravnanja preko Tonija Poropata i Denija Pastrovicchia, ukazao bi se Elvir Husarić. Tri pogotka jedan ljepši od drugog, koji su čak i protivničku klupu natjerali da zaplješće, bili su dovoljni za konačnih 3:2 i prolazak u drugo kolo.

Dalje je prošla još jedna ekipa koja zna kakav je osjećaj otići do kraja na "Ulici". Šijana Spartansi, pobjednici iz 2015. godine, svladali su u pulsko-riječkom dvoboju CB Manhattan, a oba je pogotka postigao Denis Omrčen, u prvoj i posljednjoj minuti drugog poluvremena.

Osam pogodaka, najviše na dosadašnjem tijeku turnira, vidjeli smo u susretu u kojem je Pizzeria Peroj svladala Tubus. Dvaput je za "picajole" precizan bio Nino Pljakić, po jednom su se u strijelce upisali Toni Kraljević, Aleksej Skoko, Erik Braić i Mladen Primorac, dok je poraz Tubusa "doppiettom" ublažio Aleksandar Gržinić.

Combo Adriatico TDK je do poluvremena vodio s 2:0 golovima Filipa Lazendića i Patrika Ružića, u nastavku je Ivan Stanić s dva pogotka vratio stvari na početak, ali Cocoaz bar nije uspio zaokružiti potpuni preokret jer su njegovi igrači, za razliku od protivničkih koji su bili nepogrešivi, promašili dva sedmerca.

Neizvjesnosti nije bilo u ogledu u kojem je Boa Sorte lakoćom preskočila MNE Random. Prva je dva pogotka, na oduševljenje gledališta, postigao Toni Kinkela, još dva je pridodao Diego Vlacci, a po jednog Ivan Vitasović i Semir Kadrić za uvjerljivih 6:0.

Jedini današnji ogled veteranskog turnira bio je ujedno i posljednji na ovogodišnjoj "Ulici" za Uljanik Orfej. "Ples kuglica" nije im baš bio naklonjen i za protivnika im je dodijelio pazinsko Novo naselje, sastavljeno od igrača u prosjeku 20-ak godina mlađih, a onako na prvi pogled i isto toliko kilograma lakših. Pokušali su to "uljanikovci" nadomjestiti širinom klupe, koja je jedva bila dovoljna da se na njoj smjeste svi "rezervisti" jer su im organizatori, kao legendama ovog turnira, dozvolili da u zapisnik uvedu 13 igrača, jednog više od uobičajenog broja. Svatko je dobio priliku da pokaže koliko zna jer je vremena za igru bilo i više nego dovoljno, za većinu "uljanikovaca" i previše, a jedino što je prekratko trajalo bile su minute odmora. S rezultatske strane, sve je bilo riješeno u uvodnih deset minuta u kojima su Ivan Šuran, Marko Babić i Nebojša Medančić pronašli put do mreže koju je čuvao Aleksa Vitasović. Rezultat se potom nije mijenjao, premda su "uljanikovci" imali nekoliko obećavajućih "brzih" tranzicija koje nisu uspjeli pretvoriti u, barem, počasni pogodak.

Ponedjeljak: NK Marčana Juniori - CB Domino Car Wash Kantrida (19), Ulja Komarija - Riva Restoran Trošt (19.40), MNK Škovet - HMRM (20.20), Torpedni čamci - Čago Žminj (21), Toscana - MNE Cargo (21.40).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter