JE LI GLEDAO PREVIŠE TRILERA?

VIDEO / Igra kakadua s njegovom omiljenom igračkom je nasmijala mnoge

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ptice kakadui su popularni kućni ljubimci zbog svoje inteligencije, društvene naravi i atraktivnog izgleda. Međutim, posjedovanje kakadua zahtijeva značajnu posvećenost i odgovarajuću brigu.

Postoji čak 21 vrsta kakadua, a među najpoznatije se ubraja bijeli i ružičasti kakadu. Većina kakadua ima bijelo perje, često s jarkim bojama na obrazima.

Neke vrste, poput ružičastog kakadua, imaju ružičasto i sivo perje. Veličina se razlikuje među vrstama, od manjih vrsta koje su dugačke oko 30 cm do većih koje mogu doseći 60 cm.

Kakadui su izuzetno društvene ptice koje vole interakciju s ljudima. Potrebna im je redovita pažnja i stimulacija kako bi ostali sretni i zdravi. Zbog toga je igra za njih ključna – pruža stimulaciju i predstavlja izazov. Također su kakadui izuzetno inteligentni stoga veoma brzo uče brojne trikove.

Kakadu ptice vole razne vrste igračaka koje im pružaju mentalnu i fizičku stimulaciju. Barneyjeva omiljena igračka je veliki zeleni dinosaur, a ono što obožava je bacanje igračke niz stepenice.

@barney_westcoastcockatoo Dinosaur down the stairs!!! ???? #barneythewestcoastcockatoo ? original sound - Barney the West Coast Cockatoo

U smiješnom videu koji je osvanuo na TikToku, Barney prvo provlači igračku kroz zaštitnu ogradu, otvara je s kljunom kako bi i sam prošao kroz nju te se spušta niz stepenice kako bi mogao dinosaura baciti sve do samog kraja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of