DŽELALIJA:

Ivan Herak i HNS su najodgovorniji što već 20 godina čekam na pravdu i svoje pošteno zarađene novce


Zbog manipulacija čelnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) riječki nogometaš Davor Dželalija punih 20 godina ne može naplatiti svoje potraživanje prema nogometnom klubu „Jadran“ iz Poreča u kojem je odigrao sezonu 1998/1999.

Taj riječki nogometaš, po vokaciji napadač koji je u karijeri promijenio desetak klubova, među ostalim igrajući za NK Zagoru, NK Dalmatinac, NK Mosor, NK Šibenik, RHNK Split, NK Orijent, NK Rijeku, CD Toledo, NK Pomorac i NK Jadran, za nemogućnost naplate svojeg potraživanja odgovornim smatra bivšeg predsjednika „Jadrana“ iz Poreča Ivana Heraka i vrh Hrvatskog nogometnog saveza iz prošlih vremena u kojima su gospodarili pokojni Vlatko Marković i Zorislav Srebrić.

Bivši ministar turizma koji je promijenio dvije stranke, IDS i HSLS, i s njima osvojio dva saborska mandata, a nakon toga 17 mjeseci proveo u zatvoru iako mu nijedno kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret nije dokazalo, Ivan Herak odnedavno je visokopozicionirani zaposlenik HNS-a. Tragikomičnost je ove priče da je dug prema Davoru Dželaliji nastao dok je Herak 1999. bio prvi čovjek nogometnog kluba „Jadran“ iz Poreča, a da će ga, sada u punom iznosu od milijun kuna, morati platiti HNS u kojem je Herak 2018. jedan od vodećih ljudi. Herak je, doduše, sada u HNS-u na pozitivnoj strani koju protiv nikome prihvatljivog predsjednika Davora Šukera predvodi, kako ga se već naziva, čovjek promjena Marijan Kustić, osoba koja najavljuje novi, drugačiji i pozitivniji smjer upravljanja i funkcioniranja svima omraženog HNS-a.

Sezonu odigrao mukte

Krenimo redom. U ožujku 2010. godine Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Rijeci po kojoj se igrač Davor Dželalija ovršno treba naplatiti s računa „Jadrana“ iz Poreča, što mu međutim nije uspjelo jer je klub u međuvremenu prestao funkcionirati.

Dželalija je potom novom tužbom, s ciljem naplate svojih potraživanja za sezonu odigranu u „Jadranu“ iz Poreča, krenuo na HNS. Konačno, u lipnju 2017. godine, Općinski sud u Rijeci donio je nepravomoćnu presudu kojom Dželalija ima pravo naplate oko milijun kuna, no ne od „Jadrana“ iz Poreča, nego od HNS-a.

Treba podsjetiti da je Dželalija sada već davne 1998. u zrelim igračkim godinama potpisao ugovor s nogometnim klubom „Jadran“ iz Poreča. Sezonu je odigrao, zamjerki nije bilo, no isplatu nije dočekao. Po ugovornoj obvezi klub mu je morao osigurati vlasništvo stana od 50 četvornih metara koji se trebao izgraditi u turističkom naselju Varvari kraj Poreča.

- Dogovor je postignut s tadašnjim predsjednikom kluba Ivanom Herakom čija je firma, koliko se sjećam, trebala izgraditi kuću sa stanovima od kojih je jedan trebao meni pripasti. No ja stan nikada nisam dobio i zato upravo Heraka, uz HNS, smatram najodgovornijim. Sramotno je da već 20 godina traje moja borba za ono što mi pripada. Nepravomoćna presuda u moju korist, po kojoj mi HNS mora platiti oko milijun kuna, dokaz je da je pravda nekad ipak dostižna i da mali nekad pobjeđuju velike. Nadam se da će i viši sud uskoro donijeti rješenje u moju korist te da taj dio života stavim iza sebe“, kaže Dželalija, danas 50-godišnjak koji zadnjih 20 godina traži način da naplati ono što mu pripada.

Čelnici kluba u kojem je tada igrao, „Jadrana“ iz Poreča, odlučili su u jednom trenutku, a sve s ciljem da izbjegnu obvezu prema Dželaliji, zamijeniti identitet kluba! (Robert FRANK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter