ogled s bivšom suigračicom

Puljanke u subotu dočekuju Zadranke. Pačkovski: One su ekipa po našoj mjeri

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Nakon što su se pjevajući vratile iz Slavonskog Broda, košarkašice Pule ostale su praznih ruku na drugom ovosezonskom gostovanju u Zagrebu. Domaća Trešnjevka, aktualni lider Premijerlige, pokazao se previsokom preprekom za igračice trenera Ivana Đukića.

- Dobro smo se držale do pred kraj prvog poluvremena, a onda smo se "raspale" i dopustile domaćim košarkašicama da nam u šest minuta naprave seriju 20:0 te tako riješe pitanje pobjednika - rekla je Lana Pačkovski, košarkašica Pule. - Šteta što je ispalo kako je ispalo, jer smo odlično krenule u utakmicu i sve nam je super išlo, a onda je na naplatu došla činjenica da nam klupa nije pretjerano široka. Odradile smo susret sa šest igračica i za parirati Trešnjevci sve od reda smo morale biti cijelo vrijeme glavom u utakmici. Na žalost, nama se dogodilo da dvije igračice tog dana nisu bile na potrebnoj razini i to se vidjelo na razlici u rezultatu.

Trešnjevka je susret odradila s devet igračica i to se osjetilo na ritmu koji su diktirale košarkašice Trešnjevke.

- Mi smo se trudile, to nam nitko ne može zamjeriti, ali jednostavno nije išlo. Kako je utakmica odmicala počele smo padati na fizičkom planu, a onda smo pale i u glavi te smo dopustile da nas igračice Trešnjevke pretrče i postignu lake koševe iz kontranapada, s kojima su izgradile prednost koju nismo mogle dostići. Bilo je trenutaka kada ih nismo mogle stići na terenu niti faul da napravimo, toliko im je brzo išla lopta - istaknula je Pačkovski.

Puljanke su sada na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, kakav ima i Zadar Plus kojeg će u subotu, s početkom u 19 sati, ugostiti u Domu sportova "Mate Parlov".

- Ukupno gledamo možemo biti zadovoljne dosadašnjim rezultatima, ostaje tek žal za porazom u prvom kolu od KAŽL-a, koji će nam biti dodatna motivacija da u drugom dijelu prvenstva uzvratimo Splićankama na njihovom parketu - naglasila je Pačkovski. - Sad nam dolazi Zadar Plus, ekipa po našoj mjeri i nadamo se pobjedi. Bit će to jako zanimljiva utakmica, jer zadarske boje brani naša bivša suigračica Katarina Trehub.

Eksplozivna je, visoka, može pogoditi s distance i želimo li je zaustaviti, morat ćemo biti maksimalno koncentrirane. Ona je definitivno jedna od glavnih igračica u zadarskim redovima, a dobra vijest za trenera Đukića je da ga tijekom igre Trehub ovom prilikom neće nervirati. Nadam se da nećemo niti mi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter