Festival fantastične književnosti

Priče o Davoru Šišoviću tema ovogodišnjeg natječaja

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Organizacijski odbor 22. festivala fantastične književnosti u Pazinu raspisuje natječaj za »Priče o Davoru Šišoviću«. Ovim se natječajem traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike – fantasyja – nadnaravnog horora koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili motive Grada Pazina i okolice.

- Ove godine iznimno se želi ovom manifestacijom odati počast i zahvala radu tragično preminulog Davora Šišovića, koji je svojim kulturnim radom zadužio Grad Pazin kao organizator ili suorganizator više književno-kulturnih manifestacija (Dani Julesa Vernea, Istrakon, Festival fantastične književnosti) i kao kulturni djelatnik čijom konstantnom promocijom Grada Pazina kroz temu Julesa Vernea, znanstvene fantastike i fantasy književnosti, danas imamo Ulicu Julesa Vernea i Kuću za pisce, a njegovim je zagovaranjem Pazin postao član međunarodne Udruge gradova književnosti. Po želji, ako vas nadahnuće posluži, a nipošto vas na to nećemo obvezati, poželjno je da smjestite radnju svoje priče na područje Istre i u Grad Pazin. Poželjno je da priče imaju kao glavnog lika Davora Šišovića u kontekstu svega onog čime se bavio, a naročito u vezi sa SF&F-om i svim dosadašnjim Festivalima fantastične književnosti, iako su dobrodošle teme i gastronomija i novinarstvo, pa čak i kvizovi. Jedino ograničenje je da se priče ne bave temom Davora Šišovića i Jure Granda jer je ta tema već obrađena u zbirci priča »Istromancer«. Sve druge teme su dozvoljene, navode organizatori.

Primaju se priče napisane na hrvatskome jeziku ili na drugim jezicima s kojih ne treba prevoditi, duljine do deset novinskih kartica (18.000 znakova, uključujući i razmake). Priče moraju biti originalne i neobjavljene i treba ih poslati isključivo elektronskom poštom na adresu [email protected], kao privitak poruci, u RTF formatu, bez zaglavlja, podnožja, numeracije stranica i ikakvih drugih posebnih formatiranja teksta, na latinici u fontu Times New Roman. Priče moraju biti potpisane imenom i prezimenom autora. Na kraju priče u nastavku teksta treba biti priložena kratka bio-bibliografija autora, odnosno bilješka o piscu, te autorovi kontakt-podaci uz obaveznu e-mail adresu i broj telefona. Priče koje pristignu u drugim formatima ili prijave koje ne sadrže sve propisane elemente, neće se ni otvarati, odnosno neće se uzimati u obzir.

Prosudbena komisija odabrat će najbolje priče za objavljivanje u zajedničkoj zbirci, koja će biti predstavljena na 22. Festivalu fantastične književnosti koji će se održati u Pazinu od 11. do 13. listopada.

Priče odabrane za objavljivanje u zbirci se ne rangiraju i ne nagrađuju posebnim nagradama. Autori čije se priče odaberu za zbirku bit će pozvani da svoje priče predstave na spomenutom Festivalu. Rok za slanje priča je 25. kolovoz. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter