Festival malih formi

"Hotel Plaza" oduševila publiku na Bembo Festu

| Autor: Glas Istre
(Foto PRemijera)

(Foto PRemijera)


Predstava "Hotel Plaza" Neila Simona u režiji i adaptaciji Nine Kleflin iz produkcije Kazališne grupe Lectirum sinoć je uprizorena pred punim gledalištem 4. Bembo Festa – Festivala malih formi nezavisnih kazališta u Balama.

U ovoj romantičnoj komediji o ljubavi, sjeti i zabludi u tri čina glume Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura. Oni na scenu donose tri različite priče koje se događaju u hotelu Plaza, a svojom dojmljivom glumačkom igrom na Trgu Tomaso Bembo potpisali su još jednu uspješnu festivalsku večer Bembo Festa.

U gotovo dvosatnoj predstavi punoj smiješnih a životnih zabluda, odnosno kazališnih prizora, likovi su smješteni u naš, hrvatski prostor. Živi dijalozi posebno su aktualni. Njima se smijemo, ali priče iz tri hotelske sobe potiču i na razmišljanje.

U prvom činu o ljubavi i nevjeri, koji može funkcionirati i kao zasebna predstava, na sceni je dvoje velikih glumaca – Ksenija Pajić i Zijad Gračić. Oni su bračni par Končar, koji se na 35. godišnjicu braka sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć.

Dok je žena sva prpošna, ushićena i veseli se susretu s mužem, on se i ne sjeća godišnjice i tvrdi da je žena pogriješila datum, pa čak i godinu. Sve se još više zapliće kad u sobu zbog "posla" i "nekih papira" stigne Končareva tajnica, mlađahna Vladimira Pastorčić, a koja je ustvari njegova ljubavnica Vlatkica (Natalija Đorđević)…

Drugi čin prava je komedija karaktera puna britkih dijaloga, u kojima svoje mjesto ima čak i Luka Modrić. Događa se susret svjetski uspješnog filmskog producenta Robija Matovine i njegove mladenačke ljubavi Marine koja je ostala živjeti u njihovoj rodnoj Popovači. Živopisne likove na scenu su donijeli Mladen Čutura i Natalija Đorđević i od srca nasmijali publiku.

Matovinu i njegovu ljubav iz mladosti Marinicu život je razdvojio. Ona se udala za mladića kojega oboje poznaju, majka je troje djece i život s mužem nije joj zanimljiv, iako to ne želi priznati. Matovina je izgradio svjetsku karijeru i ima sve što ide s njom, ali nije sretan. Iza njega su tri katastrofalna braka.

Htio je vidjeti djevojku iz mladosti, izjadati joj se i pokušati obnoviti vezu s njom. A, njoj se žuri…. Došla je, o njemu sve zna iz Glorije i Storyja i puna je pitanja, ali mora kod frizera u pet, ili zapravo u šest…

Treća priča puna britkih dijaloga i komičnih situacija vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer, a u ovim su ulogama ponovo blistali Ksenija Pajić i Zijad Gračić. Zaplet počinje kada se kćer (Natalija Đorđević) zaključa u hotelsku kupaonicu, jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, a ni majka ne zna što učiniti.

I dok oni luduju od brige, kćer u vjenčanici sjedi na zahodskoj školjci i ne mrda. Sve dok na kraju u sobu ne bane budući zet, sirovi "intelektualac" Bruno Marić (Mladen Čutura).Priča dobiva (ne)očekivani kraj, a soba 719 ostaje prazna. Čak i kupaonica.

Scenografiju za predstavu "Hotel Plaza" osmislio je Miljenko Sekulić te je odlično prilagodio ovoj putujućoj kazališnoj grupi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter