SKUC

"PABLOVE ŽENE" na Danima stvaralaštva

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Uz izniman odaziv publike u organizaciji Udruge Art studio u prostorima Srpskog kulturnog centra u Istri otvorena je izložba "Pablove žene".

Riječ je o četvrtoj izložbi u sklopu manifestacije 11. Dani stvaralaštva na kojoj je izloženo 37 keramičkih radova iz isto toliko ruku autora.

- Izložba "Pablove žene" u Art studiju dogodila se sasvim spontano. Sve je započelo u rujnu 2018. godine jednom jednostavnom i autorima primamljivom vježbom propitivanja mogućnosti pretvorbe dvodimenzionalne slike u trodimenzionalnu ili pak skulpturu, rekao je Igor Fabris, predsjednik Art studija. Za tu vježbu, sasvim je logično odabran jedan od najvećih i najutjecajnijih umjetnika 20. stoljeća Pablo Picasso, odnosno njegovi portreti žena.

- Svaki autor imao je mogućnost odabrati željeni portret te od njega maštovitošću i inovativnošću stvoriti svoju interpretaciju, pritom vodeći računa da originalan rad ne izgubi svoju autentičnost, pojasnio je Fabris. Tako je u konačnici nastalo 15 većih skulptura, 12 manjeg formata i deset keramoslika. Tijekom otvorenja moglo se čuti kako Art studio tijekom 11 godina djelovanja potiče zainteresirane umjetničke snage na detaljnije upoznavanje i promišljanje rada svjetski poznatih slikara i kipara, poput slavnog Picassa.

U ime Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula naglasio je kako je atraktivnom izložbom Pablove žene započela suradnja SKUC-a i Art studija te da će se ona narednih godina svakako nastaviti. Izložbu je prigodnim riječima otvorila Branka Orlić, dugogodišnja pratiteljica rada ove agilne udruge. U prostorima Srpskog kulturnog centra u Istri izložba se može razgledati radnim danima od 18 do 20 sati sve do 3. kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter