ZA OŽUJAK I TRAVANJ

POMOĆ U DOBA KORONAKRIZE: Obustavljena naplata paušala za medulinske iznajmljivače

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Medulin (Neven LAZAREVIĆ)

Medulin (Neven LAZAREVIĆ)


U Općini Medulin obustavljena je naplata paušala za iznajmljivače i pravne osobe koje su po odluci Stožera civilne zaštite morale prestati s radom.

Naime, da bi donekle ublažili ekonomske posljedice epidemije virusa COVID-19, Općina Medulin je na prijedlog trgovačkog društva Med eko servis d.o.o., dala suglasnost da se primijene određene mjere.

Tako će se za iznajmljivače na računima za ožujak i travanj obustaviti naplata fiksnog dijela cijene odvoza otpada koja se odnosi na iznajmljivače (CMJU za iznajmljivače), koja se do sada naplaćivala ovisno o broju prijavljenih turističkih ležaja. Također, od 1. svibnja stupa na snagu novi cjenik odvoza otpada u kojem je naplata fiksnog dijela cijene odvoza otpada koja se odnosi na iznajmljivače trajno ukinuta.

Donijete su i mjere za pravne osobe koje prema odluci stožera ne mogu obavljati poslovanje. Tako će se, počevši od računa za mjesec ožujak, privremeno obustaviti naplata fiksnog dijela cijene odvoza otpada za one pravne osobe koje su temeljem odluka Županijskog i Nacionalnog stožera civilne zaštite morale prestati s radom.

Naplata fiksnog dijela cijene odvoza otpada pogođenim pravnim osobama se neće vršiti za ožujak i travanj, a u slučaju da se mjera Stožera CZ bude dulje primjenjivala, u skladu s tim će se produljiti i razdoblje oslobođenja od naplate fiksnog dijela cijene usluge odvoza otpada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter