PROSINAČKA TRADICIJA

Poklon paketi za korisnike Doma za starije osobe: BLAGDANSKO DARIVANJE STARIJIH SUMJEŠTANA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Ravnateljica Doma Gordana Helen Šišović istaknula je kako je Dom nedavno na natječaj Europskog socijalnog fonda prijavio projekt unaprjeđenja i poboljšanja izvaninstitucionalne skrbi za osobe treće životne dobi. Prihvatljivi troškovi iznose 14,2 milijuna kuna s time da je sto postotno financiranje iz programa Europskog socijalnog fonda

 

        U blagdanskom okruženju, gradonačelnik Siniša Žulić, dogradonačelnica Ana Pernić, pročelnica resornog gradskog odjela Elena Grah Ciliga, predstavnici buzetske udruge Matice umirovljenika Hrvatske, ročke podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske i Udruge antifašista Buzeta, uz lijepe želje u povodu božićno-novogodišnjih blagdana podijelili su šezdeset poklon paketa korisnicima Doma za starije, kao i Organiziranih dnevnih aktivnosti. Za glazbeni ugođaj već su se tradicionalno pobrinuli voditelj glazbene radionice i domskoga zbora Damir Ugrin i članica zbora Mirela Prodan, ujedno korisnici Organiziranih dnevnih aktivnosti.

        Gradonačelnik se zahvalio svim djelatnicima koji brinu o korisnicima Doma za starije te rekao da će se u Gradu Buzetu i dalje truditi da budu jedan od najboljih gradova u Hrvatskoj po brizi za svoje najstarije. Ravnateljica Doma Gordana Helen Šišović istaknula je kako je Dom nedavno na natječaj Europskog socijalnog fonda prijavio projekt unaprjeđenja i poboljšanja izvaninstitucionalne skrbi za osobe treće životne dobi. Prihvatljivi troškovi iznose 14,2 milijuna kuna s time da je sto postotno financiranje iz programa Europskog socijalnog fonda. Partneri u projektu su Grad Buzet i Općina Lanišće. Ukupna vrijednost projekta koji uključuje nadogradnju doma je 24,9 milijuna kuna, što znači da bi vlastitim sredstvima Grad Buzet sudjelovao s 10,7 milijuna kuna. Time se taj projekt uvrštava među najvrjednije projekte prijavljene na buzetskom području te se s nestrpljenjem očekuju rezultati. Šišović se zahvalila Gradu Buzetu koji svojim programima i planovima skrbi o starijim građanima, zahvalila se udrugama, kao i donatorima.

Mala obiteljska tvrtka Delicia koja se na tržištu pozicionirala kao proizvođač specijalnih keksa, čajnih peciva bez šećera, sa svojim donacijama za Dom za starije misli tijekom cijele godine, a tvrtka Natura tartufi donacijom svojih proizvoda, omogućila je da korisnici Doma tijekom prosinačkih blagdana uživaju u ovoj vrhunskoj deliciji. Lovci Lovačkog društva Roč već su tradicionalno korisnike darivali mesom divljači pa će se za blagdane počastiti i njokima sa šugom od divljači.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter