VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Slijedi velika opasnost od toplinskog vala: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Neva Zganec / Pixsell, Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (Neva Zganec / Pixsell, Duško Marušić Čiči)


U nastavku tjedna pretežno sunčano i ponovno sve češće vruće, ali na kopnu uz svježe noći i jutra, na moru slabiji vjetar. U nedjelju moguće lokalne nestabilnosti, u ponedjeljak opet jaka bura.

Uz pretežno sunčano vrijeme, osobito na Jadranu i vedro, slijedi nam novo zatopljenje, pa će u nedjelju ponovno često biti oko 35 °C, mjestimice i više. Stoga će umjerena opasnost od utjecaja novog toplinskog vala na zdravlje u subotu postojati samo na dijelu Jadrana, a u nedjelju u većini Hrvatske. Štoviše, prema trenutačno najvjerojatnijim prognozama u ponedjeljak će u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu postojati i velika opasnost.

Naravno, pritom će se u drugom dijelu nedjelje i u ponedjeljak pojaviti i mogućnost za nestabilnosti, osobito na sjeveru unutrašnjosti. No, od pljuskova i grmljavine u kopnenom je području znatno vjerojatnije manje vruće vrijeme početkom sljedećeg tjedna, a na Jadranu u ponedjeljak opet često jaka bura s olujnim udarima, piše meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Istrametova prognoza

PETAK - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će većinom slab do umjeren jugozapadnjak, a u drugom dijelu dana sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 15 do 21 °C, dnevne vrijednosti između 30 i 33 °C

SUBOTA - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će većinom slaba bura, a danju duž obalu zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 16 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 32 i 35 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter