VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Kraj toplinskog vala? Evo što to znači za ostatak ljeta

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Na Jadranu sunčano i vruće, a od četvrtka i vjetrovitije, ponegdje s jakom burom. Do tada neće biti posve stabilno, uz više oblaka past će bar malo kiše, moguć je i neverin, osobito u ponedjeljak. A iako je vjerojatnost za pljuskove veća na sjevernom dijelu, osobito u četvrtak može ih biti i na jugu, piše HRT.

“Ako je subota donijela olakšanje od dugotrajnih vrućina, onda je nedjelja donijela olakšanje od mjestimice obilne subotnje kiše pa smo imali, za većinu, idealno ljetno vrijeme. U ponedjeljak će biti manje stabilno.

Prevladavat će sunčano i vruće, povremeno s umjerenom naoblakom, a uglavnom prema unutrašnjosti i s ponekim pljuskom. Vjetar će biti najčešće slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u noći na utorak ponegdje duž obale može zapuhati i bura.

Na zapadu djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, te mjestimičnom kišom češćom u gorju, a pljuskovi s grmljavinom mogući su i duž obale. Bura će zapuhati potkraj dana i postupno jačati osobito pod Velebitom.

“Djelomice sunčani dani na kopnu neće biti posve stabilni, past će bar još malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito u noći s utorka na srijedu, najprije na sjeverozapadu pa prema istoku i jugu, a zatim od četvrtka uglavnom suho. S umjerenim vjetrom sa sjevera će stići još malo svježiji zrak.

Na moru vruće, u utorak nakratko i za žuto upozorenje na toplinski val. Zatim od četvrtka i vjetrovitije, ponegdje s jakom burom i sjeverozapadnjakom. Bit će barem djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno”, prognozirao je Izidor Pelajić za HRT.

Istrametova trodnevna prognoza

PONEDJELJAK - Djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne uz mogućnost pojave lokalnih pljuskova, naročito u unutrašnjosti Istre i gorju. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura. Dnevne temperature zraka od 30 do 33 °C.
UTORAK - Djelomice sunčano vrijeme, u gorju uz malu mogućnost pojave lokalnih pljuskova. Puhat će slaba do umjerena, na pojedinim lokalitetima jaka bura, danju duž zapadnu obalu Istre sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 30 i 33 °C.
SRIJEDA - Djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana i poslijepodne u kopnenom području uz mogućnost pojave pljuskova. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 15 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 32 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter