bembo fest

"Pčelica Maja" pulskog Teatra Naranča glavna zvijezda ovotjednog programa

| Autor: Glas Istre
"Pčelica Maja"

"Pčelica Maja"


"Pčelica Maja", predstava pulskog Teatra Naranča bila je glavna zvijezda ovotjednog programa 4. Bembo Festa – Festivala malih formi nezavisnih kazališta u Balama. Zahvaljujući kazališnoj solidarnosti, predstava je odigrana u srijedu u programu Malog Bemba namijenjenog najmlađima i oduševila dječju publiku.

Naime, zbog kvara na kombiju ekipa zagrebačkog Teatra Poco Loco koja je trebala odigrati predstavu "Ljubiti samo ljubiti" nije uspjela preksinoć stići u Bale, a da djeca ne ostanu bez predstave organizatorima je pomogla vrijedna kazališna ekipa iz Teatra Naranča i uprizorila edukativnu kazališnu priču o najpoznatijoj pčelici na svijetu.

(Snimila Nora Pulić)(Snimila Nora Pulić)

Djeca su uživala u veseloj i poučnoj predstavi punoj važnih i vrijednih poruka u kojoj je Pčelicu Maju odigrala Mathilde Vukosavljević, a Pavo je bio Majkl Mikolić. Tekst i režiju "Pčelice Maje" Teatra Naranča, potpisuje Katja Rabar, kostimografkinja je Valentina Ferlin-Živić, a scenografija je djelo Valentine Ferlin-Živić i Vlatke Rubil.

Posjetimo "Pčelica Maja i njezine pustolovine" najpoznatije djelo njemačkog pisca Waldemar Bonselsa, prvi put je objavljeno davne 1912. godine, a svjetsku popularnost ova vedra i optimistična priča stekla je sredinom 1970-ih zahvaljujući japanskoj animiranoj televizijskoj seriji "Pčelica Maja". Bezvremenska je to priča o Maji, neustrašivoj pčelici koja je puna povjerenja i dobrote.

Na njezinom je putu vrebaju opasnosti, ali Maja nepokolebljivo vjeruje u dobrotu i ide dalje, hrabro korača kroz svijet i svakim danom otkriva njegovu raznolikost. Tu je i njen pomalo prestrašeni i nepovjerljivi prijatelj Pavo, a Maja njega i sve oko sebe želi naučiti da u životu svemu treba pristupati bez predrasuda i da ne treba nikoga unaprijed osuđivati, jer sva živa bića treba poštivati.

Sinoć su na Trgu Tomaso Bembo u programu Bembo Festa uprizoreni "Prijatelji" iz Teatra Rugantino. Oni su zbog neodgodivih obaveza glumaca iz predstave "Kronika seoske ljubavi", a koja je bila najavljena na otvaranju sezone Bembo Festa, došli kao zamjena. U predstavi Vanje Jovanovića i Filipa Jurjevića, koja se događa tijekom momačke večeri, nastupili su Filip Vidović, Karlo Bernik i Marin Klišmanić.

U znaku pulskog Teatra Naranča bit će i idući tjedan na 4. Bembo Festu. U srijedu na Malom Bembu igra predstava za djecu "Ljepotica i zvijer" Igora Bojovića, u režiji Bore Stjepanovića, u kojoj glume Monika Berberović, Luka Juričić i Majkl Mikolić. U četvrtak je na programu nova Narančina hit-komedija iz programa Scene 15+ "Kako preživjeti punicu" Gorana Mihovilovića u režiji Majkla Mikolića, u kojoj glume Majkl Mikolić, Mathilde Vukosavljević, Vlatka Rubil i Matilda Nikić.

Ulaz na predstave je besplatan, a početak je u 21 sat na glavnom trgu u Balama.

Bembo Fest se tijekom cijelog ljeta do 5. rujna održava u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale-Valle i Turističke zajednice Općine Bale-Valle, pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d., a uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije i Talijanskog instituta za kulturu.

Više informacija o programima Bembo Festa može se pronaći na društvenim mrežama – Facebook stranicama Teatra Fort Forno, te stranicama Općine Bale – Valle https://www.opcina.bale-valle.hr i Turističke zajednice općine Bale – Valle https://www.bale-valle.hr.


Podijeli: Facebook Twiter