JAZZ VA BROJDI

Robert Mikuljan Trio feat. Iva Gortan u vinogradu San Martino u Svetom Martinu

| Autor: Branko Biočić
Robert Mikuljan

Robert Mikuljan


U petak, 19. srpnja u predivnom ambijentu vinograda San Martino u Svetom Martinu u sklopu manifestacije “Jazz va brojdi” od 19 sati predstavit će se Robert Mikuljan trio ft. Iva Gortan. Mikuljan je ovom prilikom okupio vrsne glazbenike i dugogodišnje prijatelje i suradnike.

Osim Mikuljana na trubi i krilnici, na pozornici će mu se pridružiti Aldo Foško na klavijaturama i Rajko Ergić na bubnjevima te mlada pjevačica Iva Gortan. Biti će to večer vokalnih hitova kao i popularnih jazz instrumentala. Koncert počinje u 21h, a posjetitelji će moći degustirati vrhunska vina lokalnih vinara San Martino, Fuhtar, Kos i Prskalo. Manifestacija je u organizaciji Udruge Variart, TZO Sveta Nedelja i Općine Sveta Nedjelja.

Jazz va brojdi laniJazz va brojdi lani

Iva Gortan, pjevačica i psihologinja iz Pazina zainteresirala je javnost 2015. godine nakon pojave u tv showu 'The Voice'. Otada razvija svoj glazbeni izričaj nastupanjem u antologijskom showu 'A strana' , kroz suradnju sa renomiranim akterima domaće glazbene scene i djelovanjem u nekoliko glazbenih sastava istovremeno u pop i jazz maniri. Robert Mikuljan je trubač, krilničar, skladatelj i pedagog. Magistrirao je jazz 2017. godine na jazz odjelu Glazbene akademije „Giuseppe Tartini“ u Trstu u klasi prof. Klausa Gesinga. Glazbom se bavi i aktivno nastupa više od 20 godina.

Godine 2008. pridružuje se Big Bandu Pula, a članom JazzIstra orkestra postaje 2014. godine. Kao skladatelj i solist predstavlja se 2017. godine u sklopu projekta „Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a“ skladbom „Crne ruki“. Iste godine postaje članom Porto etno orkestra koji 2018. godine nastupa na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu s ciljem očuvanja tradicionalne hrvatske glazbe u suvremenim jazz aranžmanima.

Surađuje s mnogim renomiranim hrvatskim i inozemnim jazz glazbenicima u sklopu različitih projekata i samostalnih koncerata. Dobitnik je Nagrade Status 2019. i 2022. u kategoriji jazz truba koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja. Voditelj je i dirigent Gradskog orkestra Labin te umjetnički voditelj Labin Jazz Festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter