Koncerni spektakl

FOTO I VIDEO / Nakon odličnog koncerta uz dobro raspoloženu publiku, Matija Cvek i Marko Kutlić poručili: "BILO JE TOP, ČOVJEČE!"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Mladi i talentirani glazbenici Matija Cvek i Marko Kutlić na pulskom su Kaštelu u četvrtak navečer izveli koncert za pamćenje i dobro raspoloženoj publici priuštili nekoliko sati izvrsne glazbe, atmosfere i plesa. Da su okupljeni iznimno oduševljeni koncertom potvrdili su gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a zadovoljstvo nisu krili ni sami izvođači.

- Bilo je top, čovječe! Svaki nastup je top, ali moram priznat da uvijek, kada dođemo po prvi put u neki grad, mislim da je to najbolji osjećaj na svijetu, rekao nam je Cvek u trenutku kada je sišao s pozornice, nakon što je se Kutlićem otpjevao "U ljubav vjere nemam", posljednju pjesmu na repertoaru te večeri.

- Predivno je nastupati pred pulskom publikom i predivan je bio koncert, jako sam sretan i volio bih da se uskoro ponovi, kazao je Kutlić koji je istaknuo da stalno priprema i snima nešto novo, a nada se da će uskoro imati priliku podijeliti to sa svima. A novi studijski album ovom je prigodom najavio i Cvek.

- Trenutno pripremamo album, snimamo u prvom mjesecu, imamo već napisane pjesme, tako da očekujte svašta, otkrio je Cvek. Na pitanje sviđa li mu se Istra, rekao je: "Najbolja je i najljepša, razmišljao sam i da se preselim u Istru!"

Snažnim i osebujnim vokalom koncertnu je večer otvorio Marko Kutlić, pa u narednih sat i pol vremena izveo singlove "Budi moja noć", "Usne tvoje", "Nebo na mojoj strani", kao i prerade pjesama drugih domaćih pjevača. O Kutlićevom uspjehu svjedoče brojna priznanja, od kojih je jedno upravo ono s ovogodišnjeg Splitskog festivala, gdje je osvojio drugo mjesto prema glasovima stručnog žirija.

Publiku je potom, uz prateći bend The Funkensteins, nastavio zabavljati karizmatičan Matija Cvek, jedan od najprepoznatljivijih vokala u regiji i ovogodišnji dobitnik dvije nagrade Porin - one za najbolji pop album i za najbolju mušku izvedbu. U veseloj atmosferi, fanovi su s Cvekom uglas pjevali omiljene hitove - "Ptice", "Visine", "Praviš me ludim" kao i noviji singl "Trebaš li me" koji je snimio s Eni Jurišić, a koji ne silazi s top ljestvica. Na pulskoj je pozornici, na oduševljenje publike, izveden dvaput, u duetu s bek vokalisticama Puležankom Larom Demarin, a potom i s Martinom Đurđević. Uz autorske pjesme, izveli su i covere pjesama funk, pop i R&B izvođača poput Bruna Marsa, Stevieja Wondera, Dina Dvornika i Michaela Jacksona.

Cvek i Kutlić su pred sam kraj koncerta zajednički otpjevali "Zaplesala je s ljetom", zabavan i nezaobilazan ljetni hit koji je nastao kao rezultat njihova prijateljstva.

Riječ je o dvojici iznimno talentiranih mladih autora na hrvatskoj glazbenoj sceni, čiji uspjeh svakim danom sve više raste. Javnost ih je upoznala prateći popularnu HRT-ovu emisiju "A strana".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter