Večeras nastupa na pulskom Kaštelu

Matija Cvek: "Pripremamo puno dobre glazbe, nadam se da će publika uživati i plesati"

| Autor: Mladen Radić
Matija Cvek (Snimila Martina Movrić)

Matija Cvek (Snimila Martina Movrić)


Matija Cvek, višestruki dobitnik glazbenih nagrada Porin i Cesarica te jedan od najistaknutijih i najbrže rastućih pop glazbenika domaće scene večeras u 21 sat stiže u dvorište Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na pulskom Kaštelu gdje će održati prvi samostalni nastup. Cvek će nastupiti sa svojim bendom Funkensteins.

Doza treme

Matija Cvek je rođen u Zagrebu i oduvijek je pokazivao ljubav prema glazbi, posebno prema pjevanju. Prvi singl, pjesmu "Visine", za koju je napisao tekst i glazbu uz svog glazbenog producenta Alana Dovića postao je veliki hit na YouTubeu s više od 5 milijuna pregleda, a brza, pop-funk pjesma "Praviš me ludim" osvojila je radijske postaje diljem Hrvatske. Prvi album "Izbirljivo i slučajno" objavio je 2021. te osvojio Porina za najbolji pop album, a nakon "Visina" uslijedili su hitovi "Praviš me ludim", duet s TBF-om "Probudi se, pokreni se", "Drama", "Plaža", "Nasloni se" te "Ptice" s kojom je osvojio nagradu Cesarica. Krajem prošle godine u suradnji s Brunom Bišćanom i Big Bandom Bjelovar snimio je jazz album "Izbirljivo i namjerno". Prije dolaska u Pulu ispričao nam je što priprema za večerašnji koncert i kakvi su mu planovi za dalje.

Što pripremate za pulski koncert?

- Pripremamo puno dobre glazbe, svirat ćemo sigurno nešto i s novog albuma koji još nije objavljen. Nadam se da će publika uživati i plesati.

Razmišljate li o koncepciji koncerata, kako ćete i gdje posložiti brže i sporije stvari, odnosno hitove s manje poznatim pjesmama?

- Iskreno, mi uvijek imamo postavljenu set listu ali nekad na koncertima dođe do izmjena u zadnji čas.

Pretpostavljam da vas više ne trese ona početnička nervoza prije koncerta (ako ste je ikada osjećali)? Što osjećate dok se spremate izaći na pozornicu?

- Imam uvijek malu dozu straha i treme, ne gledam na to kao nešto čudno. Sve je to dodatni pokretač da budeš bolji i fokusiran na ono sto radiš.

Nova iskustva

Kako je bilo biti dio benda Ante Gele u "Volim Hrvatsku"? S jedne strane djeluje zabavno, s druge strane izgleda da je u svaki segment, a pogotovo u ovaj glazbeni, uloženo jako puno priprema i truda?

- Istina, puno je tu uloženo priprema i truda od strane HRT-a, Ante i nas koji smo bili u to vrijeme unutar benda. Mogu reći da se rado sjećam emisija i da su mi donijele nova iskustva i jako lijepa prijateljstva.

Prošle godine objavili ste jazz album. Što je iduće?

- Ova godina nam je u znaku novog studijskog album koji izlazi 15. rujna. Najavni singl albuma će biti pjesma "Na pola puta" koja je malo brza. Na albumu uz objavljene singlove "Ne moram ni ja", "Sava", "Zalazak" naći će se sedam novih pjesama. Veselim se jako novom albumu jer smo cijeli album radili moj bend i ja uz producentsku palicu Ivana Pešuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter