u petak

Hrvatska glazbena unija diljem Hrvatske obilježava Svjetski dan glazbe, donosimo program u Puli

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Prvog dana ljeta tradicionalno se slavi Svjetski dan glazbe svuda u svijetu, a ta tradicija traje već 41 godinu. Hrvatska glazbena unija ovaj dan obilježava koncertima na više lokacija u najvećim hrvatskim gradovima.

Dio glazbene povorke u 11.30 sati kreće ispred Zlatnih vrata odakle će se kretati prema Laginjinoj i Smargelinoj gdje će ispred biste I. M. Ronjgova Noel Šuran i Zoran Karlić na roženicama odsvirati mantinjadu. Povorka će promenadno obilaziti uži centar grada, a proslava će se obilježavati i na drugim lokacijama.

Tako će kvintet Ad libitum (Rudi Ergotić – harmonika, Milan Grbić – violina, Srđan Kolarević – gitara, Nenad Mirt – kontrabas i David Kumpare – klarinet) svoj program izvoditi u Ulici Sergijevaca, a na Giardinima će dašak portugalskog fada donijeti Goran Tomić trio.

U Endrigovom parku predstavit će se Maer, a u Titovom parku će Oswald svirati blues. Glazbenica ëmü ukulele će svirati u Kandlerovoj, dok će u Parku Grada Graza okupljene zabavljati Srđan Kuzmanović jazz trio.

Glazbenici ove godine sami biraju lokacije kako bi se naglasak stavio isključivo na njih i kako bi mogli samostalno kreirati željeno okruženje.

Proslavu će u 20.45 na Svetoj stijeni zaokružiti muzikologinja i specijalistica u glazbenoj terapiji Bojana Cetina zvučnom kupkom uz zalazak sunca i zvukove gonga i drugih ambijentalnih udaraljki.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini