taste istria zona

Moderna interpretacija klasičnih istarskih okusa na food truckovima na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu

| Autor: Promo
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Taste Istria zona, s modernim interpretacijama istarskih okusa i mirisa koje nude urbani food truckovi, nezaobilazno je odredište Plava Laguna Croatia Opena Umag.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Spreman da oduševi neodoljivim okusima, tamo se nalazi istarski food truck Poluotok gdje posjetitelji mogu uživati u junećem burgeru Veli Jože čiji su sastojci, uz juneće meso, džem od luka, kremasta tartufata, panceta, cheddar i matovilac, kao i u burgeru Salvore s kozicama, lardom, sušenim rajčicama, burratom, pistacijom i matovilcem.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Sjajne kombinacije okusa, među kojima su i veganske varijante, mogu se kušati na Munchy prikolici. Tamo se sprema mediteranski katsu s račićima, pileći i veganski katsu, vege burger, bubble waffle te mediteranski frap (deep fried wrap) s piletinom, pršutom i ostalim kombinacijama.

Ljubitelji pizze svoju omiljenu, i to pripremljenu prema receptima starih nona, pronaći će na food trucku Manjada by Pelagius. Okusi su brojni, a tu je i bezvremenski klasik „Pizza della Nonna“ koji jamči povratak mirisima i okusima djetinjstva. Za one koji ipak više vole mirise i okuse grilla, specijaliteti s roštilja dio su Fredi's Grill ponude.

Burgeri, tortilje i piadine ono je čime očarava Street Food by Lukas, a ovaj food truck poznat je i po svom Istarskom burgeru koji u mekanom brioche pecivu donosi spoj pečene 100% junetine, mozzarelle, istarske pancete s umakom od tartufa i dodatkom svježe rikole.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Sladokusci svoju dnevnu dozu slatkoga mogu potražiti na kamiončiću Ema s osvježavajućim craft sladoledima. Posebnost njegove ponude je što, uz klasične mliječne varijante, nudi i veganske te bezglutenske sladolede sa stopostotnim udjelom voća. Tu je i kamiončić Ferdinand na kojem se spremaju slatke knedle različitih punjenja. Knedle sa šljivama ili marelicama te one marakujom i divljom kupinom samo su dio onoga što se nalazi na njegovom meniju.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Osim raznovrsnih jela, Taste Istria zona na umaškom turniru nudi i bogatu selekciju vina renomiranih istarskih vinara, čije brojne međunarodne nagrade doprinose imidžu Istre kao prestižne vinske regije. Posjetitelji koji žele saznati više o lokalnim vinskim sortama mogu sudjelovati u degustacijama pod nazivom „Skrivene čari istarskih vina“. Baš tamo, u Taste Istria zoni, često se mogu vidjeti gosti, igrači, i zvijezde party programa kako uživaju u istarskim delicijama.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Sve novosti o turniru dostupne su na društvenim mrežama i službenoj web stranici www.croatiaopen.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter