Ovi gluten-free muffini s borovnicama su izrazito sočni i zdravi, a potrebno vam je za izradu istih svega par sastojaka. Kako biste za doručak uživali u njima, najbolje je ispeći ih večer prije.
Sastojci:
200 g borovnica
110 g brašna od badema
60 g kokosovog brašna
2 jušne žlice rižinog brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
Sol
2 zrele banane
1 mahuna vanilije
2 jaja
3 jušne žlice kokosovog ulja
2 jušne žlice meda
60 ml javorovog sirupa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. U kalup za muffine raspodijelite papiriće za muffine. Operite i posušite borovnice. U zdjeli pomiješajte svo brašno i prašak za pecivo s ¼ čajne žlice soli. Banane zgnječite. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje, vaniliju, med i javorov sirup. Dodajte banane i na kraju mješavinu s brašnom. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup i pecite oko 20-25 minuta.