KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Gluten-free zdravi muffini s borovnicama kojima ne možemo odoljeti


Ovi gluten-free muffini s borovnicama su izrazito sočni i zdravi, a potrebno vam je za izradu istih svega par sastojaka. Kako biste za doručak uživali u njima, najbolje je ispeći ih večer prije.

Sastojci: 

200 g borovnica

110 g brašna od badema

60 g kokosovog brašna

2 jušne žlice rižinog brašna

2 čajne žlice praška za pecivo

Sol

2 zrele banane

1 mahuna vanilije

2 jaja

3 jušne žlice kokosovog ulja

2 jušne žlice meda

60 ml javorovog sirupa

 

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. U kalup za muffine raspodijelite papiriće za muffine. Operite i posušite borovnice. U zdjeli pomiješajte svo brašno i prašak za pecivo s ¼ čajne žlice soli. Banane zgnječite. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje, vaniliju, med i javorov sirup. Dodajte banane i na kraju mješavinu s brašnom. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup i pecite oko 20-25 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter