virtualni hit na tiktoku

Želite održati formu i biti fit? Isprobajte 3-2-8 metodu vježbanja

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Tražite način kako održati formu, biti fit i uživati u raznolikom vježbanju? 3-2-8 metoda vježbanja postala je viralni hit na TikToku, nudeći savršenu kombinaciju različitih vrsta treninga za sveobuhvatan i učinkovit fitness program.

Ova metoda, koju je popularizirala trenerica Natalie Rose, sastoji se od tri dana treninga snage, dva dana nisko-intenzivnih vježbi poput pilatesa te hodanja 8.000 koraka svaki dan.

Komponente 3-2-8 metode

Trening snage (3 dana tjedno)

Trening snage ili otporni trening može uključivati dizanje utega, korištenje kettlebella ili izvođenje vježbi s tjelesnom težinom. Cilj je jačanje mišića i povećanje mišićne mase, što poboljšava metabolizam i cjelokupno zdravlje??.

Pilates ili barre (2 dana tjedno)

Pilates i barre su nisko-intenzivne vježbe koje poboljšavaju fleksibilnost, stabilnost i snagu jezgre. Ove vježbe su odlične za oporavak i održavanje mobilnosti, posebno za one koji redovito rade visokointenzivne vježbe?

Hodanje (8.000 koraka dnevno)

Svakodnevno hodanje od 8.000 koraka osigurava stalnu razinu aktivnosti, što je ključno za kardiovaskularno zdravlje. Hodanje je također lako uključiti u svakodnevne aktivnosti, bilo da se radi o šetnji u prirodi ili hodanju do posla?.

Koje su prednosti 3-2-8 metode?

3-2-8 metoda nudi nekoliko prednosti koje su prepoznate od strane stručnjaka. Kombinacija različitih vrsta vježbi osigurava cjelokupno tjelesno zdravlje, uključujući mišićnu snagu, fleksibilnost i kardiovaskularnu izdržljivost?.

Metoda je fleksibilna i može se prilagoditi različitim razinama kondicije i rasporedima, što je čini dostupnom širokom spektru ljudi?. Redovito vježbanje, uključujući hodanje i nisko-intenzivne vježbe, poboljšava raspoloženje, smanjuje stres i doprinosi boljem mentalnom zdravlju.

Kako započeti s 3-2-8 metodom?

Početak s 3-2-8 metodom je jednostavan i ne zahtijeva specijaliziranu opremu. Preporuča se razgovarati s osobnim trenerom kako bi se postigla najbolja tehnika i prilagodio program osobnim ciljevima i potrebama. Online resursi, poput aplikacija za fitness, mogu biti korisni za praćenje napretka i pristup vođenim treninzima?.

Ako tražite balansiranu i učinkovitu fitness rutinu koja kombinira različite oblike vježbanja, 3-2-8 metoda može biti idealna za vas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter