ATP UMAG

FOTOGALERIJA / Od Poljičaka do Ivaniševića: Kids Week by Podravka povezao djecu i njihove teniske idole

| Autor: Glas Istre


Tenis je sport koji od malih nogu razvija disciplinu, motoričke vještine i timski duh, a posebno je važan za djecu koja kroz igru i natjecanje uče važne životne lekcije. Ove godine, Kids Week by Podravka na Plava Laguna Croatia Openu Umag donio je mnoštvo radosti i sportskih aktivnosti za najmlađe ljubitelje tenisa. Djeca su tijekom punih pet dana imala priliku zaigrati tenis s nekim od svojih najvećih teniskih idola.

Tako se naš mladi tenisač Mili Poljičak pridružio prvom ovogodišnjem Kids Weeku, družeći se s oko trideset mališana iz Umaga i drugih gradova Istre. Djeca su Poljičku pokazala svoje vještine s reketom čime su oduševila sve prisutne svojim talentom i entuzijazmom.

Sljedećega dana u ponedjeljak djevojčice i dječaci zaigrali su tenis s talijanskim tenisačem Fabiom Fogninijem i kolumbijskim tenisačem Cristianom Rodriguezom. Ovi vrhunski sportaši su u parovima igrali protiv djece, stvarajući nezaboravne trenutke koje će pamtiti za cijeli život.

Treći dan Kids Weeka okupio je prošlogodišnje pobjednike parova, hrvatskog tenisača Nina Serdarušića i slovenskog tenisača Blaža Rolu. Djeca su se zagrijala, natjecala u grupama, te usavršavala svoje tehnike uz pomoć trenera, a igranje protiv Serdarušića i Role bilo je uistinu posebno iskustvo za sve male tenisače.

U srijedu su se djeca na Kids Weeku upoznala s teniskim robotom Karlom za ispucavanje loptica. Robot Karlo oduševio je mališane, omogućujući im da vježbaju preciznost i tehniku. Uz teniskog robota, djeca su uživala u igri s tenisačima Denijem Žmakom, Karlom Kajinom i Dujom Ajdukovićem. Ajduković je mališanima dao i koristan savjet: „U tenisu je bitno trenirati i biti uporan“.

Četvrtak je bio posljednji dan dječjeg tjedna u sklopu umaškog turnira kada su se mališanima na teniskom terenu pridružili proslavljeni tenisač Goran Ivanišević i najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima Anto Joskić, pružajući im dan pun tenisa i zabave.
Kids Week by Podravka na Plava Laguna Croatia Openu Umag pokazao je koliko je važno ulagati u budućnost tenisa kroz rad s djecom.

Tijekom ovih pet dana, mališani su imali priliku učiti od vrhunskih sportaša, stjecati nove vještine i uživati u igri koja ih nadahnjuje. Zahvaljujući nezaboravnim trenucima provedenim s njihovim idolima, ovi će mladi tenisači nastaviti sanjati velike snove, a možda jednog dana i sami postati sportske zvijezde.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter