PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

Talijan Francisco Cerundolo zaustavio Mateja Dodiga

| Autor: Zlatko Horvat
(Foto: N. Jurjak/Plava Laguna)

(Foto: N. Jurjak/Plava Laguna)


Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika četvrtog dana 24. izdanja Plava Laguna Croatia Opena. U drugom kolu oprostio se najmlađi od triju dobitnika pozivnice, 19-godišnji Matej Dodig, koji je dva dana ranije ostvario premijernu pobjedu na ATP turnirima. Argentinac Francisco Cerundolo, četvrti nositelj i 37. igrač svijeta, bio je previsoka prepreka za mladog Osječanina, koji će idućeg tjedna prvi put biti među 300 najboljih igrača svijeta.

Prvi gem

- Mogao sam bolje od onoga što sam pokazao. Razlika je u razini na kojoj sam navikao igrati na challengerima. Možda se zbog toga dogodio ovakav rezultat. No, zadovoljan sam zbog iskustva, ovo mi je dodatna motivacija za dalje - kaže Matej Dodig, kojeg vodi trener Austrijanac Gilbert Schaller, nekad 17. igrač svijeta.

Cerundolo je nakon osam minuta igre poveo s 3:0 i to je bio dodatni uteg za Dodiga, koji u cijelom meču nije imao nijednu "break" loptu, dok je Argentinac iskoristio dvije od deset prilika. Osječanin je osvojio samo osam od 24 poena na drugom servisu (33 posto), što je dobar pokazatelj na čemu će morati dodatno raditi. Suparnik Argentinca u četvrtfinalu bit će Talijan Lorenzo Sonego, koji je poslije Milija Poljička prošao i Francuza Mullera.

- Samo sam želio dobiti prvi gem, znao sam da će poslije toga biti lakše. Igrao sam na centralnom terenu, trebalo mi je vremena na navikavanje. Poslije je bilo bolje. Moram biti zadovoljan, pokazao sam sebi da mogu igrati s ovakvim igračima. Razlika nije ogromna, samo moram raditi i vjerovati svojoj ekipi. U svakom slučaju, prezadovoljan sam turnirom. Hvala direktoru Poljaku na pozivnici. Drago mi je da ima puno mladih hrvatskih tenisača, guramo jedan drugoga iz tjedna u tjedan - dodao je Matej Dodig.

Priznanje

Duje Ajduković nije uspio nastaviti sjajnu nisku iz Bastada, gdje ga je u polufinalu zaustavio veliki Rafael Nadal. Ostao je Splićanin na jednoj umaškoj pobjedi, Talijan Lucian Darderi, 33. s ATP ljestvice, s pet gemova u nizu spasio je drugi set nakon zaostatka 1:4.

- Dao sam sve od sebe, ali nije lako igrati kad slabije kreneš. On je počeo vrlo agresivno, dosta brzo. Servirao je nevjerojatnom brzinom, vrlo precizno. Nije bilo lagano naći ritam - rekao je Duje Ajduković, koji može žaliti za drugim setom. Imao "break" prednosti, koji je izgubio dvostrukom servis pogreškom.

- Pronašao sam ritam u drugom setu, imao sam taj "break", pokušao sam nametnuti svoju igru. No, njegova razina igre je u ovom trenutku predobra za mene. Cijelu godinu igra odlično na zemlji, stalno u četvrtfinala, polufinala na ATP Touru, to je ozbiljna razina - dodao je Ajduković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter