večeras

Goran Ivanišević i Alexei Popyrin uveličat će ždrijeb 34. Plava Laguna Croatia Opena

| Autor: Zlatko Horvat
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


U Social Areni, kao što je to posljednjih godina postao običaj, održat će se ždrijeb glavnog turnira Plava Laguna Croatia Open, koji je došao do 34. izdanja. Početak je zakazan za 21 sat, a ždrijeb će uveličati Goran Ivanišević, prijatelj turnira i jedan od najboljih hrvatskih tenisača u povijesti, te branitelj naslova Australac Alexei Popyrin.

Andrej Rubljov, Lorenzo Musetti, Holger Rune, Francisco Cerundolo, Luciano Darderi, Mariano Navone, Tomaš Machač i Matteo Arnaldi bit će postavljeni za nositelje, a prva četvorica imat će bonus, bit će slobodni u prvom kolu. Prvi ispod crte nositelja je upravo branitelj naslova Alexei Popyrin. Rubljov, umaški pobjednik 2017. godine, ovog je tjedna osmi igrač svijeta, što znači da će turnir još jednom ugostiti top 10 igrača. Na dnu ždrijeba kao drugi nositelj bit će Lorenzo Musetti, ovogodišnji polufinalist Wimbledona.

Emocije

Neće biti reprize prošlogodišnjeg finala. Nastup je otkazao 39-godišnji Stan Wawrinka, koji vuče ozljedu noge. Švicarac je osvojio turnir još 2006. godine, a 17 godina kasnije ostao je kratak u dramatičnom finalu (6:7, 6:3, 6:4).

– Nažalost, moram objaviti da ove godine neću doći u Umag, odakle sam odnio prekrasne uspomene. Nakon finala prošle godine i svih tih silnih emocija, želio sam se vratiti na jedno od mojih omiljenih mjesta, ali to neće biti slučaj. Nadam se da ću doći iduće godine. Zahvaljujem se na podršci – poručio je Stan Wawrinka preko Instagrama.

Sljedeći nastup Wawrinka će imati na Olimpijskim igrama. Bez obzira na olimpijski turnir, koji počinje na dan umaškog finala, a to će prvi put biti subota, direktor turnira Tomislav Poljak ima impresivnu listu tenisača.

– Imamo čak 11 igrača koji su trenutno među 50 najboljih na svijetu. Olimpijski turnir je na zemlji pa je zbog toga ipak malo lakše. Osim toga, uspjeli su pregovori između ITF-a i ATP-a, naši finalisti igrat će u nedjelju u Parizu – kaže Tomislav Poljak.

Pozivnice

Pozivnice će dobiti 20-godišnji Splićanin Luka Mikrut i 18-godišnji Osječanin Matej Dodig, koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Dina Prižmića, lani senzacionalnog četvrtfinalista. I Dodigu i Mikrutu bit će to prvi nastup na jednom ATP-u.

– Treću pozivnicu trebao bi dobiti Duje Ajduković. No, ako Ajduković danas u četvrtfinalu Bastada pobijedi Brazilca Thiaga Monteira, tada postaje »specijalna iznimka« jer ne može stići na umaške kvalifikacije i direktno ulazi u ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena. Time bi se otvorilo mjesto za Milija Poljička kao dobitnika treće pozivnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter