rat u gazi

Izraelske snage pronašle tijela četiri taoca, od toga troje vojnika

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Izraelske snage pronašle su u srijedu tijela četvero taoca ubijena u napadu Hamasa 7.listopada, a koja su od tada držana u Gazi, priopćila je izraelska vojska   

Tijela pronađenih žrtava pripadaju trojici vojnika i jednoj 56-godišnjoj učiteljici u vrtiću, ubijenoj nakon napada na kibuc Nir Oz stradalom u Hamasovom smrtonosnom pohodu u južnom Izraelu, koji je bio okidač za razarajući rat Gazi.

Njihova su tijela izvučena iz područja Khan Younis u južnoj Gazi, gdje su izraelske snage ovog tjedna pokrenule nove racije.

Pronađeni taoci pripadali su grupi od njih 120 koji se još uvijek nalaze u zatočeništvu u Gazi. Trećinu njih Izrael je proglasio mrtvima u odsutnosti, na temelju forenzičkih nalaza, obavještajnih podataka, ispitivanja zarobljenih militanata, video snimaka i svjedočenja oslobođenih talaca.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, u obraćanju američkom Kongresu, kazao je da je njegova vlada uključena u intenzivne napore za oslobađanje preostalih talaca. Uvjeren je da će ti napori biti uspješni.

Izraelsko izaslanstvo sljedeći će tjedan, uz posredovanje SAD-a, Egipta i Katara. sudjelovati u pregovorima o osiguranju primirja u Gazi i oslobađanju talaca, rekao je jedan izraelski dužnosnik.

Hamas želi sporazum o prekidu vatre kako bi se okončao rat u Gazi. Međutim, Netanyahu kaže da rat ne može završiti prije nego što Hamas bude poražen.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter