TURNIR AJP TOUR NATIONAL PRO CROATIA

JIU-JITSU: Članovi pulskog Lotusa osvojili 11 zlata, tri srebra i četiri bronce

Nadam se da će ovakav uspjeh mladih nada ovoga sporta i Pule biti motivacija i poticaj mladima na aktivniji sportski život, kaže trener Aleksandar Matteoni

| Autor: Goran ROJNIĆ
S natjecanja

S natjecanja


Zavidan uspjeh ostvarili su članovi Lotus kluba Croatia iz Pule na velikom međunarodnom jiu-jitsu natjecanju AJP Tour National Pro Croatia održanom u dvorani Doma sportova u Zagrebu na kojem je sudjelovalo gotovo 500 natjecatelja iz 39 klubova. Natjecatelji su bili iz raznih država svijeta od Brazila, i gotovo iz cijele Europe. U velikoj, i nadasve jakoj, konkurenciji članovi pulskog kluba osvojili su 11 zlatnih, tri srebrne i četiri brončane medalje, a od prijavljenih 39 klubova koji su se natjecali, po osvojenim odličjima Lotus je zauzeo visoko peto mjesto po uspješnosti.

Kod seniora su zlatni bili Stella Jačimović, Giuliano Boucaux i Alan Bonomi koji je osvojio dva zlata, boreći se u kategorijama GI i NO-GI. Goran Bašić je osvojio brončanu i srebrnu medalju, također u kategorijama GI i NO-GI, dok je brončanu medalju osvojio Mateo Matteoni. Od seniora su još nastupali Nivijo Valentić i Dario Lamešić koji nisu uspjeli izboriti medalje.

Foto

Kod najmlađih natjecatelja zlatne medalje su osvojili: Ana Maria Kuzmanić, Leana Žunić, Anton Kalčić, Dani Karasuljić, Mateo Matanović, Toni Vorkapić, Mike Kosović, a srebrne Mia Stabile i Leo Ražem, dok su Iva Radoš i Fran Vorkapić bili brončani, a Nicolas Ravarotto je zaustavljen u borbi za medalju.

- Nadam se da će ovakav uspjeh mladih nada ovoga sporta i Pule biti motivacija i poticaj mladima na aktivniji sportski život, kaže trener Aleksandar Matteoni.

U pulskom klubu su izrazito ponosni što u svojim redovima imaju dva aktualna prvaka Hrvatske, Leanu Žunić i Matea Matteonija, koji je ove godine osvojio i broncu na Europskom juniorskom prvenstvu u Grčkoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter