iasi open

Lei Bošković rezultat karijere, Petri Martić poraz

| Autor: Hina
Lea Bošković (Screenshot @hts_sluzbeni Instagram)

Lea Bošković (Screenshot @hts_sluzbeni Instagram)


Hrvatska tenisačica Lea Bošković po prvi put u karijeri izborila je plasman u četvrtfinale nekog WTA turnira, nakon što je u 2. kolu turnira iz Serije 250 u rumunjskom Iasiju pobijedila Amerikanku Varvaru Lepchenko sa 6-3, 6-4.

Mlada 24-godišnja Zagrepčanka je u glavni turnir ušla kao "sretna gubitnica" iz kvalifikacija. U prvom kolu je svladala Ruskinju Mariju Timofejevu sa 7-5, 6-1, da bi u 2. kolu porazila 187. tenisačicu svijeta, Amerikanku Lepchenko sa 6-3, 6-4.

Meč je završila uz 75 posto prvog servisa, a iskoristila je tri od sedam break-lopti, dok je Lepchenko iskoristila jednu devet prilika za obrat.

U prvom setu ključnim se pokazao break za 5-3 nakon kojeg je Bošković osvojila gem na svoj servis sa 6-3.

U drugom setu Amerikanka je povela 3-1 uz jedan break, no već u idućem gemu je hrvatska tenisačica vratila servis, a kod rezultata 4-4 napravila još jedan break.

Lea će za prolaz u polufinale igrati protiv pobjednice meča dviju Ruskinja Mirre Andrejeve i Aliaksander Sasnovič.

Druga hrvatska predstavnica na turniru u Rumunjskoj, Petra Martić nije se uspjela pridružiti Lei Bošković u četvrtfinalu.

Dućanku je u drugom kolu svladala Ruskinja Elina Avanesjan, 76. tenisačica svijeta sa 2-6, 7-5, 4-6.

Nakon što je Martić glatko izgubila prvi set sa 2-6, u drugom setu smo vidjeli čak sedam oduzetih servisa. Petra je kod 4-5 u drugoj dionici na svoj servis spasila meč-loptu te na kraju odvela susret u odlučujući set.

U trećem setu se držala do 4-4, nakon čega Ruskinja s dva gema u nizu dolazi do druge pobjede u njihovom drugom međusobnom susretu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter