engleska

Stigao je kalendar nove sezone Premier lige. City u obranu naslova kreće kod Chelseaja

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Manchester City će obranu naslova prvaka Engleske započeti 18. kolovoza na gostovanju kod Chelsea tijekom prvog vikenda nove sezone, prema kalendaru Premier lige objavljenom u utorak.

U toj utakmica treneru Cityja Pepu Guardioli suprostavit će se  njegov bivši pomoćnik Enzo Maresco, koji je ranije ovog mjeseca imenovan trenerom Chelseaja nakon što je pomogao Leicesteru da se vrati u prvu englesku ligu.

Pobjednik FA kupa Manchester United igrat će prvu utakmicu sezone 2024./25. kod kuće 16. kolovoza protiv Fulhama.

Sljedeći dan, Arsenal, koji još uvijek vodi Mikel Arteta i koji je završio drugi iza Cityja drugu sezonu zaredom, ugostit će Wolverhampton Wolvese.

Ipswich, koji je nedavno promoviran i vraća se u Premier ligu po prvi put nakon 22 godine, igrat će  na svom terenu protiv Liverpoola kojeg vodi novi trener Arne Slot.

Vladavina Fabiana Hürzelera u Brightonu započet će u gostima kod Evertona, jer novi menadžer West Hama Julen Lopetegui preuzima Aston Villu u Londonu.

Leicester, koji još nije imenovao nasljednika Maresca, ugostit će Tottenham 19. kolovoza u posljednjoj utakmici prvog kola.

Treće kolo koje se igra 31. kolovoza donosi sraz Manchester Uniteda i Liverpoola na Old Traffordu, City i Arsenal igraju 21. rujna, a Arsenal dočekuje Liverpool 26. listopada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini