ZAGREB

Sportski praznici HŠSS-a među najboljim sportsko-edukativnim projektima u Europi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski školski sportski savez primio je u ponedjeljak u Bruxellesu, u sklopu Europskog tjedna sporta, posebno priznanje Europske komisije za svoj sportsko-edukativni projekt Sportski praznici.

Program Sportski praznici Hrvatskog školskog sportskog saveza uključuje besplatne sportske aktivnosti s djecom osnovnih i srednjih škola koje se odvijaju tijekom ljetnih praznika četiri sata dnevno mjesec dana - ove godine u lipnju i srpnju uključili su preko 13 500 djece te zaslužili posebno priznanje Europske komisije za finalista u kategoriji najboljih sportsko-edukativnih projekata u Europi.

#BeActive Awards nagrade su koje Europska komisija već osmu godinu dodjeljuje istaknutim projektima, programima i pojedincima koji sportom i rekreacijom razvijaju i mijenjaju svoju zajednicu.

Svi su finalisti ocijenjeni kao inicijative koje neizmjerno pomažu promociji sporta i razvoju sportskih navika kod djece i mladih, a Hrvatski školski sportski savez dobio je priznanje Mariye Gabriel, Povjerenice Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade kao jedan od finalista ove nagrade uz poticaj da nastavi stvarati i razvijati projekte te uključivati još više djece u sportske aktivnosti preko ljeta uz profesionalno vodstvo kineziologa.

"Znali smo da je program dobar u Hrvatskoj i za Hrvatsku, no posebno je lijepo vidjeti da je vrijednost Sportskih praznika prepoznata u Europi. Ovo je poticaj za dalje; za nove projekte, nove programe i nove škole", rekao je glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić, zahvalivši Ministarstvu turizma i sporta na kontinuiranoj podršci u svim aktivnostima HŠSS-a.

Ministarstvo turizma i sporta ovaj je program u 2022. godini podržalo s više od tri milijuna kuna, a provodilo ga je 178 kineziologa iz 21 županijskog školskog sportskog saveza uz organizaciju i koordinaciju tima Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Dodjeli nagrada prisustvovao je i Branko Omazić, predsjednik Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Agram, finalist u kategoriji Local Hero te tim Ministarstva turizma i sporta na čelu s državnim tajnikom Tomislavom Družakom. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter