Kate Middleton Na Wimbledonu

Princeza od Walesa s kćeri i sestrom u kraljevskoj loži

| Autor: Novi list
Kate Middleton

Kate Middleton


Kate Middleton najzad se pojavila u javnosti, usred svog liječenja raka, kako bi prisustvovala jednom od svojih omiljenih ljetnih događaja: Wimbledonu.

Princeza od Walesa stigla je na finale s dva iznenađujuća gosta: svojom kćeri, princezom Charlotte i sestrom, Pippom Middleton. Izlazak je obilježio tek drugi put ove godine da je Kate javno nastupila, jer se i dalje fokusira na svoj oporavak.

Kao pokroviteljica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba, ulogu koju joj je dodijelila kraljica Elizabeta 2016. godine, Kate će također uručiti trofej pobjedniku nakon meča.

Dok je ulazila u Kraljevsku ložu smještenu iznad središnjeg terena, Kate je primila veliki pljesak i ovacije od publike. Smiješila se i mahala, vidno dirnuta, dok je sjedala uz Charlotte i Pippu.

Prije nego što su gledale španjolsku zvijezdu Carlosa Alcaraza kako se suočava s iskusnim veteranom Novakom Đokovićem u finalu Grand Slama, majka i kći susrele su se s bivšim ženskima prvakinjama u klubu. Također su se susrele s sudionicima programa “Work at Wimbledon”, koji mladima pruža prilike za rad na prvenstvu.

Ostali istaknuti posjetitelji u Kraljevskoj loži uključivali su Toma Cruisea, prijatelja kraljevske obitelji, glumca Benedicta Cumberbatcha, koji je pohađao Eton s princom Williamom, tenisku ikonu Andrea Agassija i gradonačelnika Londona Sadiqa Khana.

Princeza Kate prisustvovala je bez svog supruga, princa Williama, koji je imao vlastiti sportski događaj za prisustvovanje. Princ od Walesa, u svojoj ulozi predsjednika Nogometnog saveza, otputovao je u Njemačku kako bi gledao englesku nogometnu reprezentaciju kako se suočava sa Španjolskom u finalu Europskog prvenstva 2024.

Iako princeza Kate obično prisustvuje Wimbledonu na više dana natjecanja svake godine, uglavnom je izbjegavala javnost dok se nastavlja liječiti od raka. Izlazak dolazi samo nekoliko tjedana nakon što se pridružila kraljevskoj obitelji na Trooping the Colour, godišnjoj proslavi rođendana kralja Charlesa, na svom prvom javnom događaju s kraljevima otkako je otkrila svoju dijagnozu.

Organizatori Wimbledona ranije su rekli da se nadaju da će Kate moći prisustvovati i nastaviti tradiciju dodjele nagrada ove godine. Predsjednica kluba Debbie Jevans rekla je za Telegraph Sport da će princezi Kate dati “što je moguće više fleksibilnosti”, napominjući da su “zdravlje i oporavak princeze prioritet”.

Prisjetimo se, nakon abdominalne operacije u siječnju, princeza Kate otkrila je u ožujku da su postoperativni testovi otkrili rak i da prolazi kemoterapiju. Zatražila je “vrijeme, prostor i privatnost dok završim svoje liječenje.”

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter