nakon dugogodišnje borbe s bolešću

Preminula je Shannen Doherty, glumica poznata iz serije "Beverly Hills 90210"

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Američka glumica Shannen Doherty, najpoznatija po ulozi srednjoškolke Brende Walsh u hit tv seriji iz devedesetih "Beverly Hills, 90210", umrla je u dobi od 53 godine nakon višegodišnje borbe s rakom, objavio je u nedjelju časopis People. 

"Teška srca potvrđujem vijest o smrti glumice Shannen Doherty. U subotu, 13. srpnja, izgubila je bitku s rakom nakon višegodišinje borbe s bolešću", citirao je časopis glumičinu agenticu Leslie Sloane.

Doherty je javno govorila o svojoj borbi s rakom dojke, otkrivši 2015. da se liječi od te bolesti.

Godine 2019. Shannen je doznala da joj se rak vratio i proširio i da je u četvrtom stadiju, a 2023. se bolest proširila na mozak te je ponovno podvrgnuta terapijama. Tada je otkrila i da se rak proširio na kosti.  

Glumica je stekla golemu popularnost u ulozi studentice Brende Walsh u tv seriji "Beverly Hills, 90210". Njezina brata blizanca Brandona u seriji je glumio Jason Priestly, s kojim je ostala bliska do kraja života, kao i s pokojnim Lukeom Perryjem, koji je u seriji glumio Dylana.

Doherty je rođena u Memphisu u državi Tennessee, 12. travnja 1971., a glumom se počela baviti još kao dijete. S 11 godina glumila je Jenny Wilder u posljednjoj sezoni TV klasika "Mala kuća u preriji".

Godine 1988. dobila je ulogu u mračnoj komediji "Heathers", koja je postala kultni klasik.

Udavala se triput, posljednji put za fotografa Kurta Iswarienka. Podnijela je zahtjev za razvod od njega 2023. godine.


Podijeli: Facebook Twiter