peto izdanje

FOTO / U Rapcu se održava Ljetni kamp "Kovarići"

| Autor: Branko Biočić


Labinska škola rukometa i ovoga je ljeta u Valamarovom resortu Girandella u Rapcu organizirala 5. po redu Ljetni kamp "Kovarići" koji je namijenjen djeci od 6 do 11 godina starosti. Kamp je osmišljen kao dnevni sportski kamp koji se provodi u pet termina, svaki u trajanju pet dana, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.

Posjetili smo četvrti turnus, a posljednji, peti, počinje idućeg ponedjeljka. Voditeljica kampa je naša proslavljena rukometna golmanica, a kasnije trenerica u nekoliko prvoligaških klubova u zemlji i inozemstvu Adriana Prosenjak, koja je ujedno i voditeljica Labinske škole rukometa. O kampu, cilju i njegovom programu Adriana kaže:  

- U svakom turnusu imamo 40 do 50 djece, zanimanje roditelja i djece bilo je ove godine izuzetno veliko pa nismo sve mogli ni primiti. Iz godine u godinu nevjerojatno rastemo. Trudimo da kamp bude što zanimljiviji, ovako nešto nema u našem gradu i prepoznati smo kao nešto dobro. Djeca se u kampu susreću sa raznim sportskim i društvenim aktivnostima te kreativnim radionicama.

Dobrodošla su nam sva djeca neovisno o tome dali se bave  rukometom ili nekim drugim sportom jer je naš stručni tim osmislio plan i program aktivnosti prilagođen svima. S djecom radimo vježbe istezanja, hodanja, disanja i trčanja u cilju razvoja motorike. Zatim u planu su razne sportske igre,  rukomet, nogomet, košarka, odbojka, badminton te isto tako elementarne igre s loptom, štafetne igre i poligoni.

Uz to predviđeno je i vrijeme na plaži gdje je organizirana škola plivanja za neplivače i plivače početnike. Pripremili smo i  razne dječje igre i radionice kojima je cilj socijalizacija, razvoj timskog duha, mašte i kreativnosti. Cilj kampa je i djeci upotpuniti ljeto, organizirati ih da se da se druže i  razvijaju kroz sport a ne da stalno pred ekranima i mobitelima igraju igrice a ujedno olakšati i roditeljima koji rade tijekom ljeta.

Ove godine ima više djece sa strane koja nisu polaznici škole rukometa i to u omjeru 70:30.Ima i djece naših ljudi koji žive vani pa i onih koji dođu na ljetovanje pa prijave dijete za kamp. U kampu je angažirano deset trenera, tete iz vrtića i zaposlenici iz Valamara a svi se izmjenjuju, kaže Adriana te pohvaljuje sve koji su angažirani. Jedna od trenerica je i Katarina Raspudić, rukometašica Rudara.

- Moja je dužnost ujutro zagrijati djecu i odraditi trening na igralištu pa na pijesku da im bude zanimljivo. Imamo i likovnu radionicu gdje rade slike i okvire kako bi ih ponijeli kući. U slobodno vrijeme se zabavljamo i udovoljavamo im. Imamo doručak, ručak i plivanje a jednom tjedno idemo svi zajedno na sladoled, na aquapark vibit što svi jedva čekaju te vlakićem obiđemo Rabac. 

Djeca su super, vrijedna poslušna, dolaze redovito osim ako je netko bolestan i svatko daje maksimum u skladu sa svojim godinama i mogućnostima, kaže Katarina. Pitali smo i djecu za njihove dojmove.

- Ovdje mi je lijepo. Imam dosta prijatelja a sprijateljio sam se i s nekim novima.Inače već pet godina treniram rukomet, rekao je Damjan Prkut iz Labina, a Valentina Manojlović iz Rapca je dodala:

- Volim se igrati i ići na plivanje, ovdje mi je jako lijepo, super, inače i ja trenerima rukomet, rekla je kratko Valentina. Kamp je posjetio i 19-godišnji rukometaš Zagreba i mladi reprezentativac Niko Franković koji je ponikao u Rudaru, a sada je jedan od promotora kampa. Niko je s djecom i zaigrao rukomet.

- Evo me kući, u Zagrebu mi je super, potpisao sam novi ugovor na pet godina što dovoljno govori. Od nove sezone očekujem da bude dobra kao i prošla iako će biti teško jer imamo jaku skupinu Lige prvaka. Osobno očekujem veću minutažu i napredak, da ispunim svoj potencijal i budem najbolji što mogu biti.

Gdje će me to odvesti vidjet ćemo ali moram se izboriti za svoje mjesto u momčadi jer je konkurencija vrlo jaka, rekao je Patrik pohvalivši i ovaj kamp koji za polaznike škole rukometa stoji 130, a za ostalu djecu 150 eura. U cijenu je uz stručno vodstvo tijekom pet dana uključen doručak i ručak, voćni međuobrok, dvije majice, kapa, ruksak, sladoled, vožnja vlakićem i zabava u aquaparku i na kraju diploma svakom polazniku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter