Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Churro cheesecake

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Želite unijeti promjenu u klasični recept za cheesecake? Onda imamo hit za vas: trendi recept koji se trenutno brzo širi internetom. Churros su tradicionalni španjolski desert od tijesta koje se prži u dubokom ulju, a zatim uvalja u cimet i šećer. Ovi neodoljivo hrskavi štapići su duguljastog oblika koji nastaje provlačenjem tijesta kroz zvjezdasti nastavak.

Na prvu cheesecake nema baš mnogo zajedničkog s originalnim churrosima. Ali, ova verzija donosi i hrskavost (jer se kao tijesto koristi lisnato tijesto) i karakteristični ukras od cimeta i šećera koji se karamelizira u pećnici i čini kolač savršenim spojem dva različita deserta.

Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 300 g kremastog sira
  • 1 jaje
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 90 g šećera
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 20 g gustina
  • cimet i šećer

Priprema:

U zdjeli pomiješajte krem sir, jaje, vrhnje, šećer, vanilin šećer i gustin dok krema ne postane glatka i više nema grudica. 

Pomiješajte cimet i šećer u maloj posudi i pospite po dnu posude za pečenje. 

Zatim izrežite lisnato tijesto tako da potpuno prekrije dno posude za pečenje i po vrhu rasporedite smjesu od krem sira.

Na kremu stavite drugi sloj lisnatog tijesta i opet pospite cimet šećerom. 

Churro cheesecake pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 stupnjeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter