Ilustracija (iStock)
Želite unijeti promjenu u klasični recept za cheesecake? Onda imamo hit za vas: trendi recept koji se trenutno brzo širi internetom. Churros su tradicionalni španjolski desert od tijesta koje se prži u dubokom ulju, a zatim uvalja u cimet i šećer. Ovi neodoljivo hrskavi štapići su duguljastog oblika koji nastaje provlačenjem tijesta kroz zvjezdasti nastavak.
Na prvu cheesecake nema baš mnogo zajedničkog s originalnim churrosima. Ali, ova verzija donosi i hrskavost (jer se kao tijesto koristi lisnato tijesto) i karakteristični ukras od cimeta i šećera koji se karamelizira u pećnici i čini kolač savršenim spojem dva različita deserta.
U zdjeli pomiješajte krem sir, jaje, vrhnje, šećer, vanilin šećer i gustin dok krema ne postane glatka i više nema grudica.
Pomiješajte cimet i šećer u maloj posudi i pospite po dnu posude za pečenje.
Zatim izrežite lisnato tijesto tako da potpuno prekrije dno posude za pečenje i po vrhu rasporedite smjesu od krem sira.
Na kremu stavite drugi sloj lisnatog tijesta i opet pospite cimet šećerom.
Churro cheesecake pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 stupnjeva.