Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Mousse od grčkog jogurta i malina

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Nevjerojatno je što sve grčki jogurt pruža. Ne samo da ima visok udio proteina i nizak udio šećera, već je postao i popularan sastojak u našim kuhinjama u receptima za slatka i slana jela.

Jedan od naših omiljenih deserata bez sumnje je ovaj ledeni mousse od grčkog jogurta, malina, badema i meda.

Izuzetno je privlačnog izgleda kada se lijepo složi u desertnu čašu i može se pripremiti u tren oka.

Sastojci:

  • 400 g grčkog jogurta
  • 400 g vrhnja za šlag
  • 1 paket učvršćivača za šlag
  • Par kapi ekstrakta vanilije
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 3 listića želatine
  • 200 grama malina
  • 200 grama badema
  • 200 ml meda

Priprema:

Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju pa je pomiješajte s četiri žlice grčkog jogurta. Lagano zagrijavajte dok se želatina potpuno ne otopi. Istucite vrhnje s učvršćivačem i vanilin šećerom pa smjesu umiješajte u jogurt s otopljenom želatinom. Dodajte ekstrakt vanilije, a maline izgnječite vilicom.

Bademe ispecite na tavi bez ulja i pomiješajte s medom. Sada napunite različite slojeve u atraktivne čaše. Ostavite da se stegne u hladnjaku najmanje sat vremena. Prije posluživanja ukrasite svježim malinama i nekoliko oraha te po želji prelijte s još malo meda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter