Ilustracija (iStock)
Nevjerojatno je što sve grčki jogurt pruža. Ne samo da ima visok udio proteina i nizak udio šećera, već je postao i popularan sastojak u našim kuhinjama u receptima za slatka i slana jela.
Jedan od naših omiljenih deserata bez sumnje je ovaj ledeni mousse od grčkog jogurta, malina, badema i meda.
Izuzetno je privlačnog izgleda kada se lijepo složi u desertnu čašu i može se pripremiti u tren oka.
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju pa je pomiješajte s četiri žlice grčkog jogurta. Lagano zagrijavajte dok se želatina potpuno ne otopi. Istucite vrhnje s učvršćivačem i vanilin šećerom pa smjesu umiješajte u jogurt s otopljenom želatinom. Dodajte ekstrakt vanilije, a maline izgnječite vilicom.
Bademe ispecite na tavi bez ulja i pomiješajte s medom. Sada napunite različite slojeve u atraktivne čaše. Ostavite da se stegne u hladnjaku najmanje sat vremena. Prije posluživanja ukrasite svježim malinama i nekoliko oraha te po želji prelijte s još malo meda.