kuhajte s glasom istre

Recept dana: Sirova torta od kikirikija

| Autor: Ingrid Periša
Ilustracija

Ilustracija


Sirove slastice odlična su poslastica za ljeto! Osim što ne zahtijevaju uporabu tople pećnice, brzo su gotove, a u to su neodoljivo ukusne.

U nastavku donosimo zamaman recept za sirovu tortu od kikirija s bloga Prekratak dan koji će oduševiti vaše okusne pupoljke.

Sastojci

Biskvit:

? 1 šalica neslana kikirikija

? pola šalice datulja

? četvrtina šalice kakao praha

? 1 žlica meda ili javorovog sirup

Krema 1:

? 1 šalicu indijskih oraščića močiti preko noći ili 4-5 sati

? 3 žlice maslaca od kikirikija

? 3 žlice meda ili javorovog sirupa

? 5 žličica nezaslađenog bademovog mlijeka

Krema 2:

? 1 šalicu datulja natopiti na sat vremena

? četvrtina šalice vode ili mlijeka od badema

? 1 žličica ekstrakta vanilije

? prstohvat sol

? 2 žlice maslaca od kikirikija

Glazura:

? 2 reda čokolade s visokim postotkom kakaa

Priprema

Za biskvit miksati kikiriki, datulje, kakao prah i med dok se ne dobijete tijesto, ako vam je pretvrdo dodajte žlicu ili dvije hladne vode. Staviti tijesto u mali kalup za torte koji ste obložili prozirnom folijom, promjera 18 cm.

Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u miješalicu zajedno s maslacem od kikirikija, bademovim mlijekom i medom.

Miješajte 5-7 minuta dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko biskvita i stavite u frižider. Ocijedite datulje i stavite ih u mikser zajedno s vanilijom, vodom, soli i maslacem od kikirikija. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Izvadite kalup iz frižidera i stavite sloj datulja na kremu od oraščića, zagladite i vratite u frižider. Rastopite čokoladu i prelijte preko torte te ukrasite kikirikijem. Tortu možete staviti u zamrzivač na sat, dva da vam je lakše rezati.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter