kuhajte s glasom istre

Recept dana: Krem juha od graška

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Donosimo vam laganu i vrlo ukusnu juhu od graška koju trebate probati ukoliko vam je dosadilo raditi uvijek istu juhu. Treba vam tek nekoliko sastojaka, a za pripremu je potrebno oko 20 minuta.

Sastojci

  • 1 veći luk
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica Vegete
  • 750 g graška
  • 125 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezan luk i popecite na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Dodajte potom Vegetu i 1l vode.

Pojačajte vatru, a kad juha zavri dodajte grašak te kuhajte 2-3 minute. Maknite s vatre.

Štapnim mikserom (ili blenderom) usitnite da juha ne bude glatka.

Dodajte vrhnju i miješajte da se sjedini.

Poslužite toplo. Dobar tek!

Recept možete pogledati i klikom na link.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter