Ilustracija (iStock)
Ljeto je nezamislivo bez sočne i osvježavajuće lubenice. No, često se dogodi da ostane nekoliko komada nakon velikih obiteljskih okupljanja ili roštiljanja.
Umjesto da ih bacite, zašto ne biste iskoristili te ostatke za pripremu ukusnih i osvježavajućih napitaka, kolača i drugih jela? U nastavku vam donosimo kreativan recept za kolač koji će vam pomoći iskoristiti lubenicu do posljednje kriške.
Biskvit
Krema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte naribanu lubenicu.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i pecite 25-30 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Za kremu skuhajte puding s mlijekom i šećerom prema uputama na pakiranju. Ohladite. Umutite vrhnje za šlag i pomiješajte ga s ohlađenim pudingom i sitno nasjeckanom lubenicom. Premažite ohlađeni biskvit kremom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.