kuhajte s glasom istre

Recept dana: Kolač od lubenice

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ljeto je nezamislivo bez sočne i osvježavajuće lubenice. No, često se dogodi da ostane nekoliko komada nakon velikih obiteljskih okupljanja ili roštiljanja. 

Umjesto da ih bacite, zašto ne biste iskoristili te ostatke za pripremu ukusnih i osvježavajućih napitaka, kolača i drugih jela? U nastavku vam donosimo kreativan recept za kolač koji će vam pomoći iskoristiti lubenicu do posljednje kriške.

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml ulja
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g naribane lubenice (iscijediti višak tekućine)

Krema

  • 500 ml mlijeka
  • 1 vanilin puding
  • 3 žlice šećera
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g lubenice (sitno nasjeckane i ocijeđene)

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte naribanu lubenicu.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i pecite 25-30 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Za kremu skuhajte puding s mlijekom i šećerom prema uputama na pakiranju. Ohladite. Umutite vrhnje za šlag i pomiješajte ga s ohlađenim pudingom i sitno nasjeckanom lubenicom. Premažite ohlađeni biskvit kremom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter