Ilustracija (iStock)
Ako volite peći kolače, svakako isprobajte ovaj recept.
Većina sastojaka za ovaj ukusni i super sočni kuglof vjerojatno se ionako nalazi u svačijoj kuhinji, a priprema je jednostavna.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup za kuglof namastite s malo maslaca. Glavni dio maslaca stavite u zdjelu i tucite ga zajedno sa šećerom i ekstraktom vanilije dok sve ne postane pjenasto. Zatim dodajte jaja i sve dobro umutite. Nakon toga umiješajte jogurt i pire od jabuka, a u drugoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo i prstohvat soli pa dodajte suhe sastojke u zdjelu s tekućim sastojcima.
Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Na kraju tijesto izlijte u kalup i pecite u pećnici oko sat vremena. Po želji kolač prije posluživanja možete posuti šećerom u prahu.
Dva sastojka osiguravaju da naš recept ne postane presuh: sočan pire od jabuka i kremasti jogurt. Ako vam se i dalje čini presuho, izbušite tijesto čačkalicom ili štapićem i ravnomjerno ulijte malo soka od jabuke. Tekućina će se upiti i učiniti suhi kolač vlažnim.